Vanavond maak je zelf heerlijke tonijnburgers. Omdat wij het belangrijk vinden om tonijn te eten die op verantwoorde wijze wordt gevangen, hebben we gekozen voor Fish Tales. Deze tonijn wordt voor de kust van San Diego met hengel en lijn gevangen - dit is de meest duurzame en milieuvriendelijke vangstmethode die er is.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Krieltjes
1 blik(ken)
Tonijn in olijfolie
(Bevat Vis)
1 stuk(s)
Ei
(Bevat Eieren)
25 gram
Mayonaise
(Bevat Eieren, Mosterd)
2.5 gram
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
1 tl
Gedroogde tijm
1 tl
Gedroogde rozemarijn
1 stuk(s)
Tomaat
½ stuk(s)
Komkommer
12.5 gram
Panko paneermeel
(Bevat Gluten, Tarwe)
½ el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 tl
Honing
1 el
Zonnebloemolie
½ el
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Wittewijnazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
• Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. • Kook de krieltjes afgedekt in een pan met deksel in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
• Halveer de komkommer en schaaf met een dunschiller in linten. Snijd de tomaat in halve maantjes. • Meng in een saladekom 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon met de honing, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie. Voeg de komkommer en tomaat toe en meng goed. • Snijd of scheur de basilicumblaadjes grof.
• Laat de tonijn uitlekken. Meng de tonijn in een kom met per persoon 1 eidooier, 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1 tl tijm en 1 tl rozemarijn, de panko, peper en zout. Maak per persoon 1 burger van het tonijnmengsel. • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burgers in 3 – 4 minuten gaar. Keer regelmatig.
• Meng de krieltjes met 1/2 el roomboter per persoon en breng op smaak met peper en zout. • Verdeel de krieltjes over de borden en serveer met de tonijnburger en tomaat-komkommersalade. Garneer met het basilicum. Schep er een lepel mayonaise naast.