Vanavond maak je zelf heerlijke tonijnburgers. Omdat wij het belangrijk vinden om tonijn te eten die op verantwoorde wijze wordt gevangen, hebben we gekozen voor Fish Tales. Deze tonijn wordt voor de kust van San Diego met hengel en lijn gevangen - dit is de meest duurzame en milieuvriendelijke vangstmethode die er is.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Krieltjes
1 can
Tonijn in olijfolie
(Contains Fish)
1 unit
Ei
(Contains Egg)
25 g
Mayonaise
(Contains Egg, Mustard)
2.5 g
Vers basilicum
(Contains Celery)
1 teaspoon
Gedroogde tijm
1 teaspoon
Gedroogde rozemarijn
1 unit
Tomaat
½ unit
Komkommer
12.5 g
Panko paneermeel
(Contains Gluten, Wheat)
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 teaspoon
Honing
1 tablespoon
Zonnebloemolie
½ tablespoon
Zwarte balsamicoazijn
1 tablespoon
Wittewijnazijn
½ tablespoon
Extra vierge olijfolie
• Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. • Kook de krieltjes afgedekt in een pan met deksel in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
• Halveer de komkommer en schaaf met een dunschiller in linten. Snijd de tomaat in halve maantjes. • Meng in een saladekom 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon met de honing, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie. Voeg de komkommer en tomaat toe en meng goed. • Snijd of scheur de basilicumblaadjes grof.
• Laat de tonijn uitlekken. Meng de tonijn in een kom met per persoon 1 eidooier, 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1 tl tijm en 1 tl rozemarijn, de panko, peper en zout. Maak per persoon 1 burger van het tonijnmengsel. • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burgers in 3 – 4 minuten gaar. Keer regelmatig.
• Meng de krieltjes met 1/2 el roomboter per persoon en breng op smaak met peper en zout. • Verdeel de krieltjes over de borden en serveer met de tonijnburger en tomaat-komkommersalade. Garneer met het basilicum. Schep er een lepel mayonaise naast.