Zelfgemaakte tonijnburger
Zelfgemaakte tonijnburger

Zelfgemaakte tonijnburger

Met tomaat-komkommersalade en mayonaise

Vanavond maak je zelf heerlijke tonijnburgers. Omdat wij het belangrijk vinden om tonijn te eten die op verantwoorde wijze wordt gevangen, hebben we gekozen voor Fish Tales. Deze tonijn wordt voor de kust van San Diego met hengel en lijn gevangen - dit is de meest duurzame en milieuvriendelijke vangstmethode die er is.

Allergens:
Fish
Egg
Mustard
Celery
Gluten
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Krieltjes

1 can

Tonijn in olijfolie

(Contains Fish)

1 unit

Ei

(Contains Egg)

25 g

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

2.5 g

Vers basilicum

(Contains Celery)

1 teaspoon

Gedroogde tijm

1 teaspoon

Gedroogde rozemarijn

1 unit

Tomaat

½ unit

Komkommer

12.5 g

Panko paneermeel

(Contains Gluten, Wheat)

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 teaspoon

Honing

Not included in your delivery

1 tablespoon

Zonnebloemolie

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

1 tablespoon

Wittewijnazijn

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

Nutrition Values

Energy (kJ)3651 kJ
Calories873 kcal
Fat58 g
Saturated Fat11.7 g
Carbohydrate58 g
Sugar12 g
Dietary Fiber7 g
Protein25 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Salad Bowl
Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Krieltjes koken
1

• Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. • Kook de krieltjes afgedekt in een pan met deksel in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
2

• Halveer de komkommer en schaaf met een dunschiller in linten. Snijd de tomaat in halve maantjes. • Meng in een saladekom 1/2 el zwarte balsamicoazijn per persoon met de honing, wittewijnazijn en extra vierge olijfolie. Voeg de komkommer en tomaat toe en meng goed. • Snijd of scheur de basilicumblaadjes grof.

Tonijnburgers maken
3

• Laat de tonijn uitlekken. Meng de tonijn in een kom met per persoon 1 eidooier, 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1 tl tijm en 1 tl rozemarijn, de panko, peper en zout. Maak per persoon 1 burger van het tonijnmengsel. • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de burgers in 3 – 4 minuten gaar. Keer regelmatig.

Serveren
4

• Meng de krieltjes met 1/2 el roomboter per persoon en breng op smaak met peper en zout. • Verdeel de krieltjes over de borden en serveer met de tonijnburger en tomaat-komkommersalade. Garneer met het basilicum. Schep er een lepel mayonaise naast.