Zo klaar: Zuid-Amerikaanse visstoof
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zo klaar: Zuid-Amerikaanse visstoof

Zo klaar: Zuid-Amerikaanse visstoof

met jalapeño, kokosmelk en rijst

Dit recept is geïnspireerd op Braziliaanse moqueca. Typisch aan deze exotische stoof met zeevruchten is de aardewerken pot waarin het wordt bereid: een cassole.

Labels:
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd25 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

15 gram

Gesneden jalapeño's

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

150 ml

Kokosmelk

½ blik(ken)

Cherrytomaten in blik

85 gram

Witte langgraanrijst

2.5 gram

Verse koriander

1 stuk(s)

Koolvis

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] roomboter

⅓ stuk(s)

Zoutarm visbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)800 kcal
Energie (kJ)3347 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd25 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers16 g
Vezels8.2 g
Eiwitten32 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Keukenpapier

Instructies

Voorbereiden
1

Snipper de ui. Snijd de wortel in dunne halve maantjes. Hak de jalapeño's fijn. Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de rijst.

Tip: Pas op: de jalapeño's zijn pittig! Eten er kinderen mee of houd je niet van pittig? Gebruik dan de helft van de jalapeño's of serveer ze apart aan tafel.

Groenten stoven
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Fruit de ui, jalapeño's en 1 tl Mexicaanse kruiden per persoon 2 minuten. Voeg de wortel, de kokosmelk en de cherrytomaten in blik toe. Verkruimel 1/3 bouillonblokje per persoon boven de pan en laat, afgedekt, 10 - 12 minuten zachtjes koken op middellaag vuur.

Tip: Is de kokosmelk (deels) gestold in de verpakking? Geen zorgen: knip het pakje open, roer de melk goed door of laat de gestolde kokosmelk smelten in de hapjespan.

Koken
3

Voeg de witte langgraanrijst toe aan de pan met deksel en kook, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af. Snijd de koriander fijn. Dep de koolvis droog en snijd in blokjes van 3 bij 3 cm. Voeg, vlak voor serveren, de koolvis toe aan de pan en verwarm de vis 2 - 3 minuten in de stoof. Breng eventueel nog verder op smaak met peper en zout.

Tip: De steeltjes van de koriander hebben ook veel smaak. Gooi ze dus niet weg en snijd ze, extra fijn, mee.

Serveren
4

Verdeel de rijst over diepe borden of kommen. Schep de Mexicaanse visstoof over de rijst en garneer met de verse koriander.

Tip: Wist je dat tomaten uit blik bijna net zoveel vitaminen en mineralen bevatten als verse tomaten? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente!