Varkenshaaspuntjes in zoete marinade
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaaspuntjes in zoete marinade

Varkenshaaspuntjes in zoete marinade

Met gebakken romaine sla en noedels

Vandaag marineer je het vlees zelf in garam masala. Dit is een geroosterd specerijenmengsel uit India van onder andere steranijs, korianderzaad, komijn, karwijzaad, chili en kaneel. De romaine sla bak je: dat klinkt misschien gek, maar doordat het blad vrij stevig is leent deze slasoort zich daar perfect voor.

Allergenen :
Gluten
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

120 gram

Varkenshaaspuntjes

½ el

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

1 tl

Garam masala

1 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Rode ui

¼ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Krulandijvie

75 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1.5 el

Ketjap manis

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2803 kJ
Energie (kcal)670 kcal
Vetten23 g
waarvan verzadigd3.8 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers15.6 g
Vezels7 g
Eiwitten37 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Kom
Pan
Fruitmesje
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Marineren
1

Snijd de varkenshaaspuntjes in gelijke stukken en meng in een kom met de ketjap, olijfolie, sojasaus en garam masala (geen ketjap in huis). Laat minimaal 15 minuten marineren. Breng een pan met ruim water aan de kook voor de noedels.

Groente snijden
2

Schil de gember en rasp of snijd fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snipper de rode ui. Snijd de limoen in parten. Snijd de romaine sla fijn tt.

Bakken
3

Kook de noedels 2 – 3 minuten. Giet af en spoel met koud water zodat de noedels niet verder garen en niet aan elkaar gaan plakken. Het is niet erg wanneer de noedels afkoelen. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan op middelmatig vuur en fruit de ui met de rode peper en de gember 3 – 4 minuten. Schep de romaine erbij en roerbak tot deze net begint te slinken. Breng op smaak met zout en peper.

Bakken
4

Verhit ondertussen een koekenpan op middelhoog vuur en bak de varkenshaaspuntjes met alle marinade 3 – 4 minuten (doordat je de marinade meebakt heb je geen extra olie nodig). Schep de varkenshaaspuntjes uit de pan. Blus de marinade af met 50 ml water per persoon en kook 1 minuut in.

Mengen
5

Schep de noedels door de pan met romaine, verwarm kort en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de noedels over de borden, schep de varkenshaaspuntjes erop en schenk de marinade-saus erover. Knijp de limoenparten naar smaak uit over het gerecht.