Dit gerecht is geïnspireerd op locro de papa - een dikke soep uit Ecuador met de hoofdingrediënten aardappel (papa) en kaas.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
100 gram
Zoete aardappel
¾ stuk(s)
Aubergine
½ zakje(s)
Peruaanse kruidenmix
2.5 gram
Verse koriander
50 gram
Witte kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Bruin meergranen pistolet
(Bevat Gerst, Haver, Rogge, Soja, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad)
10 gram
Cashewstukjes
(Bevat Cashewnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
100 gram
Aardappelen
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
1 el
Olijfolie
350 ml
Zoutarme groentebouillon
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon (zie Tip). Verwarm de oven voor op 180 graden. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de ui. Weeg de aardappelen af. Schil de zoete en gewone aardappelen en snijd in blokjes van 2 cm. Snijd de aubergine in blokjes van 1/2 cm.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan per persoon: 1/2 bouillonblokje voor 350 ml water. Gebruik ook de helft van de witte kaas. Wat je overhoudt van de witte kaas kun je de volgende dag in een salade gebruiken.
Verhit de helft van de olijfolie in een soeppan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en de ui 1 minuut. Voeg halverwege de Peruaanse kruiden toe en bak mee. Voeg de bouillon, de aardappelen en de zoete aardappel toe, breng aan de kook en zet het vuur middellaag. Dek de pan af en laat 15 minuten zachtjes koken.
Weetje: Zowel gewone als zoete aardappelen zijn rijk aan vitaminen en mineralen, zoals zink, ijzer, kalium en vitamine B en C. Wist je dat zoete aardappel daarnaast ook veel vitamine A bevat? Goed voor gezonde ogen en een sterk afweersysteem.
Snijd ondertussen de verse koriander grof en snijd de witte kaas in blokjes (zie Tip). Bak het broodje 8 - 10 minuten in de oven.
Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.
Verhit ondertussen de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergineblokjes 6 - 8 minuten, of tot ze bruin en gaar zijn. Breng op smaak met peper en zout.
Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel extra water toe om de soep te verdunnen. Meng de zwarte balsamicoazijn erdoor en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over diepe borden. Garneer met de witte kaas, de cashewstukjes, de gebakken aubergine en de koriander. Serveer met het broodje.
Tip: Wist je dat dit gerecht rijk is aan vezels, vitamine C en ijzer? Dit komt voornamelijk door de aardappelen en groenten.