Soep is altijd goed om zonder veel moeite veel groenten binnen te krijgen. Dat is ook zo met deze oranje soep met bataat en wortel, twee vitaminebommetjes. Het spinazie-kaasbroodje maakt het tot een volwaardige avondmaaltijd en komt van onze ambachtelijke bakkerij Le Perron.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ unit
Ui
1 unit
Knoflookteen
150 g
Zoete aardappel
½ unit
Peen
1.5 unit
Bleekselderij
(Contains Celery)
10 g
Zonnebloempitten
(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)
2 tablespoon
Volle yoghurt
(Contains Milk)
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
¾ unit
Groentebouillonblokje
to taste
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 500 ml water per persoon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de bataat en snijd in blokjes van 2 cm en snijd de peen in halve plakken. Snijd de bleekselderij in stukken van 1 cm.
Verhit de roomboter in een soeppan met deksel en fruit de ui, knoflook en bleekselderij 2 minuten op laag vuur. Voeg de bataat en peen toe en bak al roerende 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg 400 ml kokend water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje boven de soeppan. Laat afgedekt 15 minuten zachtjes koken.
Bak ondertussen het spinazie-kaasbroodje 6 – 8 minuten in de oven.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.
Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Zet de soep terug op het vuur en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de soepkommen. Bestrooi met de zonnebloempitten, garneer met de yoghurt en serveer het spinazie-kaasbroodje erbij.