Zoete bataat-wortelsoep met yoghurt en spinazie-kaasbroodje
Zoete bataat-wortelsoep met yoghurt en spinazie-kaasbroodje

Zoete bataat-wortelsoep met yoghurt en spinazie-kaasbroodje

Soep is altijd goed om zonder veel moeite veel groenten binnen te krijgen. Dat is ook zo met deze oranje soep met bataat en wortel, twee vitaminebommetjes. Het spinazie-kaasbroodje maakt het tot een volwaardige avondmaaltijd en komt van onze ambachtelijke bakkerij Le Perron.

Allergens:
Celery
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Ui

1 unit

Knoflookteen

150 g

Zoete aardappel

½ unit

Peen

1.5 unit

Bleekselderij

(Contains Celery)

10 g

Zonnebloempitten

(May be present Tree nuts, Peanuts, Sesame)

2 tablespoon

Volle yoghurt

(Contains Milk)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

¾ unit

Groentebouillonblokje

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories643 kcal
Energy (kJ)2690 kJ
Fat24 g
Saturated Fat12 g
Carbohydrate78 g
Sugar0 g
Dietary Fiber14 g
Protein21 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Stove
Lid
Large Pan
Tall-Sided Pan
Food Processor

Cooking Steps

Snijd de pompoen in blokjes.
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en kook 500 ml water per persoon. Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de bataat en snijd in blokjes van 2 cm en snijd de peen in halve plakken. Snijd de bleekselderij in stukken van 1 cm.

Voeg water toe.
2

Verhit de roomboter in een soeppan met deksel en fruit de ui, knoflook en bleekselderij 2 minuten op laag vuur. Voeg de bataat en peen toe en bak al roerende 3 minuten op middelmatig vuur. Voeg 400 ml kokend water per persoon toe en verkruimel het bouillonblokje boven de soeppan. Laat afgedekt 15 minuten zachtjes koken.

3

Bak ondertussen het spinazie-kaasbroodje 6 – 8 minuten in de oven.

4

Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de zonnebloempitten, zonder olie, 2 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart.

Pureer de soep met staafmixer of blender.
5

Haal de soep van het vuur en pureer met een staafmixer. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Zet de soep terug op het vuur en breng op smaak met peper en zout.

Bestrooi de soep met zonnebloempitten.
6

Verdeel de soep over de soepkommen. Bestrooi met de zonnebloempitten, garneer met de yoghurt en serveer het spinazie-kaasbroodje erbij.