Zoetzure tempehwraps met mangochutney
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zoetzure tempehwraps met mangochutney

Zoetzure tempehwraps met mangochutney

met volkoren tortilla's, peer en komkommer-koolsla

Tempeh is afkomstig uit Indonesië en wordt gemaakt door sojabonen te fermenteren. Deze tempeh zit vol eiwitten en ijzer en is dus zeer geschikt als vleesvervanger.

Labels:
Caloriebewust
Plantaardig
Extra groente
Allergenen :
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Komkommer

½ stuk(s)

Peer

50 gram

Wittekool en wortel

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

3 stuk(s)

Volkoren mini-tortilla

(Bevat Tarwe)

20 gram

Mangochutney

(Bevat Mosterd)

½ stuk(s)

Knoflookteen

80 gram

Tempehblokjes

(Bevat Soja, Tarwe)

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

2 el

Wittewijnazijn

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2681 kJ
Energie (kcal)641 kcal
Vetten24.8 g
waarvan verzadigd3.7 g
Koolhydraten72.2 g
waarvan suikers30.5 g
Vezels13.5 g
Eiwitten27.9 g
Zout3.1 g

Benodigdheden

Grote kom
Kleine kom
Aluminiumfolie

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (zie Tip).
  • Snijd de komkommer in fijne reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verwijder het klokhuis van de peer en snijd de peer in fijne plakjes.
  • Snijd de ui in halve ringen.

Tip: In deze stap verwarm je de oven voor om later de tortilla's in te verwarmen, maar je kunt er ook voor kiezen om dit straks in een pan te doen.

Mengen
2
  • Meng in een grote kom de sesamolie met 2 el wittewijnazijn per persoon en een snuf zout.
  • Voeg de wortel-koolmix en komkommer toe. Schep goed om en bewaar apart.
  • Meng in een kleine kom de sojasaus, knoflook en zoete Aziatische saus. Schep beide nog een keer goed om.
Bakken
3
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de tempehblokjes en de ui 2 - 3 minuten, of tot ze goudbruin zijn. Voeg de saus toe en bak nog 1 - 2 minuten.
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de peer in 2 - 3 minuten zacht en lichtbruin.
  • Verpak ondertussen de mini-tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.
Serveren
4
  • Haal de mini-tortilla's uit de oven en besmeer ze met de mangochutney.
  • Verdeel de komkommer-koolsla, peerplakjes, ui en tempeh over de mini-tortilla's.

Weetje: Wist je dat tempeh rijk is aan calcium en ijzer? Het bevat per 100 gram evenveel calcium als 1 glas melk en evenveel ijzer als 100 gram biefstuk!