Wist je dat het maken van tofu uit sojamelk heel veel lijkt op het maken van kaas uit melk?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Peer
50 gram
Wittekool en wortel
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
5 gram
Sesamzaad
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
90 gram
Gekruide tofublokjes
(Bevat Soja)
3 stuk(s)
Witte tortilla
gram
Mangoketchup
40 gram
Mangochutney
2 el
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
½ el
Zonnebloemolie
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de komkommer in fijne reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder het klokhuis van de peer en snijd in fijne plakjes.
Meng in een grote kom 2 el wittewijnazijn per persoon, de sesamolie en een snuf zout. Voeg de wortel-koolmix en komkommer toe. Schep goed om en bewaar apart. Meng in een kleine kom de sojasaus, knoflook, zoete Aziatische saus en sesamzaadjes. Schep beide nog een keer goed om.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de tofublokjes 2 - 3 minuten of tot ze goudbruin zijn. Voeg het sesam-sojasausje toe en bak nog 2 - 3 minuten. Verpak ondertussen de mini-tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.
Tip: Wist je dat tofu/tempeh rijk is aan calcium en ijzer? Het bevat per 100 gram evenveel calcium als 1 beker melk en evenveel ijzer als 100 gram biefstuk!
Haal de mini-tortilla's uit de oven en besmeer ze met mangochutney. Verdeel de komkommer-koolsla over de mini-tortilla's en leg de plakjes peer erbij. Verdeel de tofublokjes over de mini-tortilla's.