Wist je dat het maken van tofu uit sojamelk heel veel lijkt op het maken van kaas uit melk?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
½ piece
[Persian] cucumber
1 piece
Garlic
½ piece
Pear
50 g
Slaw mix
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
½ sachet(s)
East Asian-style sauce
(Contains Soy, Wheat)
5 g
Sesame seeds
5 milliliters
Sesame oil
(Contains Sesame)
90 g
Seasoned tofu cubes
(Contains Soy)
3 piece
Flour tortillas
g
Mango ketchup
40 g
Mango chutney
2 tablespoon
White wine vinegar
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Sunflower oil
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de komkommer in fijne reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Verwijder het klokhuis van de peer en snijd in fijne plakjes.
Meng in een grote kom 2 el wittewijnazijn per persoon, de sesamolie en een snuf zout. Voeg de wortel-koolmix en komkommer toe. Schep goed om en bewaar apart. Meng in een kleine kom de sojasaus, knoflook, zoete Aziatische saus en sesamzaadjes. Schep beide nog een keer goed om.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de tofublokjes 2 - 3 minuten of tot ze goudbruin zijn. Voeg het sesam-sojasausje toe en bak nog 2 - 3 minuten. Verpak ondertussen de mini-tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.
Tip: Wist je dat tofu/tempeh rijk is aan calcium en ijzer? Het bevat per 100 gram evenveel calcium als 1 beker melk en evenveel ijzer als 100 gram biefstuk!
Haal de mini-tortilla's uit de oven en besmeer ze met mangochutney. Verdeel de komkommer-koolsla over de mini-tortilla's en leg de plakjes peer erbij. Verdeel de tofublokjes over de mini-tortilla's.