Wist je dat tofu per 100 gram meer calcium bevat dan 1 glas melk én evenveel ijzer als 100 gram biefstuk?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
7.5 gram
Knoflookpuree
½ stuk(s)
Peer
50 gram
Wittekool en wortel
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
5 gram
Sesamzaad
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
90 gram
Gekruide tofublokjes
(Bevat Soja)
3 stuk(s)
Mini-tortilla's
(Bevat Tarwe)
40 gram
Mangochutney
naar smaak
Peper en zout
½ el
Zonnebloemolie
2 el
Wittewijnazijn
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de komkommer in fijne reepjes. Verwijder het klokhuis van de peer en snijd in fijne plakjes.
Meng in een grote kom 2 el wittewijnazijn per persoon, de sesamolie en een snuf zout. Voeg de wortel-koolmix en komkommer toe. Schep goed om en bewaar apart. Meng in een kleine kom de sojasaus, knoflookpuree, zoete Aziatische saus en sesamzaadjes. Schep beide nog een keer goed om.
Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren eventueel naar smaak meer toevoegen.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de tofublokjes 2 - 3 minuten of tot ze goudbruin zijn. Voeg het sesam-sojasausje toe en bak nog 2 - 3 minuten. Verpak ondertussen de mini-tortilla's in aluminiumfolie en verwarm 3 - 4 minuten in de oven.
Tip: Wist je dat tofu rijk is aan calcium en ijzer? Het bevat per 100 gram evenveel calcium als 1 glas melk en evenveel ijzer als 100 gram biefstuk!
Haal de mini-tortilla's uit de oven en besmeer ze met mangochutney. Verdeel de komkommer-koolsla over de mini-tortilla's en leg de peerplakjes erbij. Verdeel de tofublokjes over de mini-tortilla's.