Heb je andijvie over? Deze groente is veelzijdiger dan je denkt - gebruik het restje in een oosterse noedelsoep, in de wok of als alternatief voor spinazie in een omelet.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
300 gram
Kruimige aardappelen
½ stuk(s)
Rode ui
15 gram
Semi-gedroogde tomaten
3 stuk(s)
Half-om-half gehaktballetjes met Italiaanse kruiden
150 gram
Gesneden andijvie
25 gram
Oude-kaasblokjes
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Roomboter
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Zwarte balsamicoazijn
½ el
Olijfolie
Melk
(Bevat Melk (inclusief lactose))
naar smaak
Peper en zout
Kook ruim water in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was ze grondig. Snijd ze in grove stukken en kook, afgedekt, in 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen en snijd de semi-gedroogde tomaten klein.
Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de gehaktballetjes in 3 – 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Voeg de rode ui en de zwarte balsamicoazijn toe en roerbak 1 minuut. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 10 minuten, of totdat de gehaktballetjes gaar zijn.
Verhit ondertussen de overige roomboter in een wok of hapjespan en bak het grootste gedeelte van de andijvie 5 minuten op middellaag vuur.
Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg wat melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de gebakken en overige rauwe andijvie door de stamppot en voeg de oude kaas en de semi-gedroogde tomaten toe. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de andijviestamppot over de borden en garneer met de gebakken rode ui. Serveer met de gehaktballetjes en schenk de vleesjus uit de pan erover.