Zomerse andijviestamppot met gehaktballetjes
Zomerse andijviestamppot met gehaktballetjes

Zomerse andijviestamppot met gehaktballetjes

met semi-gedroogde tomaten en oude kaas

Heb je andijvie over? Deze groente is veelzijdiger dan je denkt - gebruik het restje in een oosterse noedelsoep, in de wok of als alternatief voor spinazie in een omelet.

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

300 g

Kruimige aardappelen

½ unit

Rode ui

15 g

Semi-gedroogde tomaten

3 unit

Half-om-half gehaktballetjes met Italiaanse kruiden

150 g

Gesneden andijvie

25 g

Oude-kaasblokjes

(Contains Milk)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

½ tablespoon

Olijfolie

Melk

(Contains Milk)

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3761 kJ
Calories899 kcal
Fat50 g
Saturated Fat23 g
Carbohydrate67 g
Sugar11 g
Dietary Fiber10 g
Protein38 g
Salt1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Wok or sautépan
Potato Masher

Cooking Steps

Aardappelen koken
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de aardappelen. Schil de aardappelen of was ze grondig. Snijd ze in grove stukken en kook, afgedekt, in 15 minuten gaar. Giet af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen en snijd de semi-gedroogde tomaten klein.

Gehaktballetjes bakken
3

Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan met deksel en bak de gehaktballetjes in 3 – 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Voeg de rode ui en de zwarte balsamicoazijn toe en roerbak 1 minuut. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 10 minuten, of totdat de gehaktballetjes gaar zijn.

Andijvie bakken
4

Verhit ondertussen de overige roomboter in een wok of hapjespan en bak het grootste gedeelte van de andijvie 5 minuten op middellaag vuur.

Stamppot maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove puree. Voeg wat melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de gebakken en overige rauwe andijvie door de stamppot en voeg de oude kaas en de semi-gedroogde tomaten toe. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de andijviestamppot over de borden en garneer met de gebakken rode ui. Serveer met de gehaktballetjes en schenk de vleesjus uit de pan erover.