Zomerse krieltjessalade met gele tomaten, oude komijnekaas en sinaasappel-oreganodressing
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zomerse krieltjessalade met gele tomaten, oude komijnekaas en sinaasappel-oreganodressing

Zomerse krieltjessalade met gele tomaten, oude komijnekaas en sinaasappel-oreganodressing

De sinaasappel is één van de favoriete fruitstukken van Maartje. “Je kunt er alle kanten mee op. Zo kun je het in een gerecht gebruiken voor een extra frisse smaak, maar je kunt de sinaasappel natuurlijk ook gebruiken voor een goed glas sinaasappelsap.”

Labels:
Chef's Choice
Veggie
Allergenen :
Noten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

20 gram

Pecannoten

(Bevat Noten)

250 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Mini-romaine sla

125 gram

Gele cherrytomaten

1 stuk(s)

Bosui

½ takje(s)

Verse oregano

¼ stuk(s)

Handsinaasappel

50 gram

Komijnenkaas, geraspt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ tl

Honing

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3385 kJ
Energie (kcal)809 kcal
Vetten47 g
waarvan verzadigd15.1 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers11.8 g
Vezels12 g
Eiwitten24 g
Zout1.2 g

Instructies

Roosteren
1

Verhit een pan met deksel op hoog vuur en rooster de pecannoten 2 minuten, zonder olie. Haal uit de pan en bewaar apart. Kook 400 ml water per persoon in de pan met deksel voor de krieltjes.

Krieltjes koken
2

Was de krieltjes grondig en snijd in kwarten. Kook deze, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Groenten snijden
3

Verwijder ondertussen de bittere kern van de mini-romainesla en snijd of scheur de romainesla klein. Snijd de cherrytomaten doormidden en de bosui in fijne ringen. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Pers de sinaasappel uit. Bewaar de romainesla, cherrytomaten en bosui in een saladekom.

Dressing maken
4

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, mosterd, witte balsamicoazijn, honing, oregano, 2 el sinaasappelsap per persoon, peper en zout in een blender of staafmixer (zie tip!).

Op smaak brengen
5

Voeg de krieltjes, dressing en belegen komijnekaas toe aan de groenten in de saladekom en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pecannoten. Besprenkel naar smaak met extra sinaasappelsap.