De sinaasappel is één van de favoriete fruitstukken van Maartje. “Je kunt er alle kanten mee op. Zo kun je het in een gerecht gebruiken voor een extra frisse smaak, maar je kunt de sinaasappel natuurlijk ook gebruiken voor een goed glas sinaasappelsap.”
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
20 gram
Pecannoten
(Bevat Noten)
250 gram
Krieltjes
1 stuk(s)
Mini-romaine sla
125 gram
Gele cherrytomaten
1 stuk(s)
Bosui
½ takje(s)
Verse oregano
¼ stuk(s)
Handsinaasappel
50 gram
Komijnenkaas, geraspt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
1 el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Mosterd
1 tl
Witte balsamicoazijn
½ tl
Honing
naar smaak
Peper en zout
Verhit een pan met deksel op hoog vuur en rooster de pecannoten 2 minuten, zonder olie. Haal uit de pan en bewaar apart. Kook 400 ml water per persoon in de pan met deksel voor de krieltjes.
Was de krieltjes grondig en snijd in kwarten. Kook deze, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verwijder ondertussen de bittere kern van de mini-romainesla en snijd of scheur de romainesla klein. Snijd de cherrytomaten doormidden en de bosui in fijne ringen. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Pers de sinaasappel uit. Bewaar de romainesla, cherrytomaten en bosui in een saladekom.
Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, mosterd, witte balsamicoazijn, honing, oregano, 2 el sinaasappelsap per persoon, peper en zout in een blender of staafmixer (zie tip!).
Voeg de krieltjes, dressing en belegen komijnekaas toe aan de groenten in de saladekom en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pecannoten. Besprenkel naar smaak met extra sinaasappelsap.