De sinaasappel is één van de favoriete fruitstukken van Maartje. “Je kunt er alle kanten mee op. Zo kun je het in een gerecht gebruiken voor een extra frisse smaak, maar je kunt de sinaasappel natuurlijk ook gebruiken voor een goed glas sinaasappelsap.”
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
20 g
Pecannoten
(Contains Tree nuts)
250 g
Krieltjes
1 unit
Mini-romaine sla
125 g
Gele cherrytomaten
1 unit
Bosui
½ sprig
Verse oregano
¼ unit
Handsinaasappel
50 g
Komijnenkaas, geraspt
(Contains Milk)
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Mosterd
1 teaspoon
Witte balsamicoazijn
½ teaspoon
Honing
to taste
Peper en zout
Verhit een pan met deksel op hoog vuur en rooster de pecannoten 2 minuten, zonder olie. Haal uit de pan en bewaar apart. Kook 400 ml water per persoon in de pan met deksel voor de krieltjes.
Was de krieltjes grondig en snijd in kwarten. Kook deze, afgedekt, 10 – 12 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Verwijder ondertussen de bittere kern van de mini-romainesla en snijd of scheur de romainesla klein. Snijd de cherrytomaten doormidden en de bosui in fijne ringen. Ris de oreganoblaadjes van de takjes en snijd de blaadjes fijn. Pers de sinaasappel uit. Bewaar de romainesla, cherrytomaten en bosui in een saladekom.
Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, mosterd, witte balsamicoazijn, honing, oregano, 2 el sinaasappelsap per persoon, peper en zout in een blender of staafmixer (zie tip!).
Voeg de krieltjes, dressing en belegen komijnekaas toe aan de groenten in de saladekom en breng op smaak met peper en zout.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de pecannoten. Besprenkel naar smaak met extra sinaasappelsap.