Onze poelier heeft de kip voor jou gerookt. De kunst bij het roken van vlees is dat de filet aan de buitenkant lichtbruin wordt, maar wel mals en sappig blijft. Een lekkere combinatie met de gebakken paprika, waarover je alles leest in de Fresh Times!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Krieltjes
½ stuk(s)
Oranje paprika
½ stuk(s)
Gele paprika
¼ stuk(s)
Rode ui
80 gram
Gerookte kipfilet
2 el
Volle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
½ tl
Gemalen komijnzaad
50 gram
Gemengde sla
10 gram
Rozijnen
(Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)
½ el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
1 tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes grondig en snijd doormidden. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd de paprika’s in dunne repen en halveer. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de paprika 5 minuten op middelhoog vuur.
Snipper ondertussen de rode ui (zie tip). Snijd de gerookte kipfilet in dunne plakken.
Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, yoghurt, komijn, peper en zout. Meng in een saladekom de krieltjes met de slamelange, rode ui, paprika, de helft van de rozijnen en de dressing.
Verdeel de salade over de borden. Garneer met de plakken kip en bestrooi met de overige rozijnen.