Zomerse salade van gerookte kip, paprika en krieltjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zomerse salade van gerookte kip, paprika en krieltjes

Zomerse salade van gerookte kip, paprika en krieltjes

Onze poelier heeft de kip voor jou gerookt. De kunst bij het roken van vlees is dat de filet aan de buitenkant lichtbruin wordt, maar wel mals en sappig blijft. Een lekkere combinatie met de gebakken paprika, waarover je alles leest in de Fresh Times!

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Oranje paprika

½ stuk(s)

Gele paprika

¼ stuk(s)

Rode ui

80 gram

Gerookte kipfilet

2 el

Volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ tl

Gemalen komijnzaad

50 gram

Gemengde sla

10 gram

Rozijnen

(Kan bevatten Pinda's, Sesamzaad, Noten)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)556 kcal
Energie (kJ)2326 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers0 g
Vezels9 g
Eiwitten27 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Kleine kom
Saladekom

Instructies

Snijd de krieltjes doormidden.
1

Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes grondig en snijd doormidden. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Bak de paprikareepjes.
2

Snijd de paprika’s in dunne repen en halveer. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de paprika 5 minuten op middelhoog vuur.

3

Snipper ondertussen de rode ui (zie tip). Snijd de gerookte kipfilet in dunne plakken.

Voeg de dressing toe aan de salade.
4

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, yoghurt, komijn, peper en zout. Meng in een saladekom de krieltjes met de slamelange, rode ui, paprika, de helft van de rozijnen en de dressing.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Verdeel de salade over de borden. Garneer met de plakken kip en bestrooi met de overige rozijnen.