Onze poelier heeft de kip voor jou gerookt. De kunst bij het roken van vlees is dat de filet aan de buitenkant lichtbruin wordt, maar wel mals en sappig blijft. Een lekkere combinatie met de gebakken paprika, waarover je alles leest in de Fresh Times!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Krieltjes
½ unit
Oranje paprika
½ unit
Gele paprika
¼ unit
Rode ui
80 g
Gerookte kipfilet
2 tablespoon
Volle yoghurt
(Contains Milk)
½ teaspoon
Gemalen komijnzaad
50 g
Gemengde sla
10 g
Rozijnen
(May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)
½ tablespoon
Olijfolie
1 tablespoon
Extra vierge olijfolie
1 teaspoon
Witte balsamicoazijn
to taste
Peper en zout
Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes grondig en snijd doormidden. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd de paprika’s in dunne repen en halveer. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de paprika 5 minuten op middelhoog vuur.
Snipper ondertussen de rode ui (zie tip). Snijd de gerookte kipfilet in dunne plakken.
Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, yoghurt, komijn, peper en zout. Meng in een saladekom de krieltjes met de slamelange, rode ui, paprika, de helft van de rozijnen en de dressing.
Verdeel de salade over de borden. Garneer met de plakken kip en bestrooi met de overige rozijnen.