Zomerse salade van gerookte kip, paprika en krieltjes
Zomerse salade van gerookte kip, paprika en krieltjes

Zomerse salade van gerookte kip, paprika en krieltjes

Onze poelier heeft de kip voor jou gerookt. De kunst bij het roken van vlees is dat de filet aan de buitenkant lichtbruin wordt, maar wel mals en sappig blijft. Een lekkere combinatie met de gebakken paprika, waarover je alles leest in de Fresh Times!

Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

200 g

Krieltjes

½ unit

Oranje paprika

½ unit

Gele paprika

¼ unit

Rode ui

80 g

Gerookte kipfilet

2 tablespoon

Volle yoghurt

(Contains Milk)

½ teaspoon

Gemalen komijnzaad

50 g

Gemengde sla

10 g

Rozijnen

(May be present Peanuts, Sesame, Tree nuts)

Not included in your delivery

½ tablespoon

Olijfolie

1 tablespoon

Extra vierge olijfolie

1 teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

/ per serving
Calories556 kcal
Energy (kJ)2326 kJ
Fat23 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate56 g
Sugar0 g
Dietary Fiber9 g
Protein27 g
Salt0 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Small Bowl
Salad Bowl

Cooking Steps

Snijd de krieltjes doormidden.
1

Breng 250 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes grondig en snijd doormidden. Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Bak de paprikareepjes.
2

Snijd de paprika’s in dunne repen en halveer. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de paprika 5 minuten op middelhoog vuur.

3

Snipper ondertussen de rode ui (zie tip). Snijd de gerookte kipfilet in dunne plakken.

Voeg de dressing toe aan de salade.
4

Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, yoghurt, komijn, peper en zout. Meng in een saladekom de krieltjes met de slamelange, rode ui, paprika, de helft van de rozijnen en de dressing.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
5

Verdeel de salade over de borden. Garneer met de plakken kip en bestrooi met de overige rozijnen.