Zomerse stamppot van paksoi met spekjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zomerse stamppot van paksoi met spekjes

Zomerse stamppot van paksoi met spekjes

met rode peper en zoetzure komkommer

.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Sesamzaad
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden
Komkommer

½ stuk(s)

Komkommer

Kruimige aardappelen

150 gram

Kruimige aardappelen

Zoete aardappel

225 gram

Zoete aardappel

Rode peper

½ stuk(s)

Rode peper

Verse gember

1 cm

Verse gember

Knoflookteen

½ stuk(s)

Knoflookteen

Broccoli

½ stuk(s)

Broccoli

Limoen

¼ stuk(s)

Limoen

Sesamzaad

5 gram

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

Spekblokjes

50 gram

Spekblokjes

Sojasaus

1 tl

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

Suiker

1 tl

Suiker

Wittewijnazijn

1 el

Wittewijnazijn

Roomboter

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Melk

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Peper en zout

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2661 kJ
Energie (kcal)636 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers24 g
Vezels11 g
Eiwitten18 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom
Dunschiller of kaasschaaf
Rasp
Wok of hapjespan
Koekenpan
Schuimspaan
Aardappelstamper

Instructies

Zoetzure komkommer maken
1

Snijd of schaaf de komkommer in dunne linten. Meng in een saladekom de suiker en wittewijnazijn en voeg hier de komkommer aan toe. Zet apart. Kook ruim water in een pan met deksel voor de aardappelen en zoete aardappel. Schil de aardappelen en zoete aardappel, snijd in gelijke stukken en kook, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Groente snijden
2

Verwijder ondertussen de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper fijn. Schil de gember en snijd of rasp fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd het witte en het groene deel van de paksoi klein en bewaar het groene en het witte deel apart van elkaar. Snijd de limoen in parten.

Spekjes bakken
3

Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, tot het begint te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit ondertussen een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de spekblokjes, zonder olie, in 4 - 5 minuten knapperig. Haal de spekjes met een schuimspaan uit de pan en bewaar apart. Laat het bakvet in de pan.

Paksoi bakken
4

Verhit dezelfde wok of hapjespan op middelhoog vuur en fruit de knoflook, gember en rode peper 1 - 2 minuten in het bakvet van de spekjes. Voeg daarna het witte deel van de paksoi toe en bak 4 minuten mee. Voeg het groene deel en de sojasaus toe en bak nog 1 minuut mee.

Stamppot maken
5

Stamp de aardappelen en de zoete aardappel met de aardappelstamper tot een grove puree. Voeg de roomboter en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken en breng op smaak met peper en zout. Stamp op het laatst de gebakken paksoi met de knoflook, gember en rode peper erdoor.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden en garneer met de gebakken spekjes en het geroosterde sesamzaad. Serveer met de limoenparten. Serveer de zoetzure komkommerlinten naast de stamppot.