Je geeft het gehaktbroodje extra veel smaak door de Italiaanse kruiden en kaas en werkt deze af met een saus voor een verrassend resultaat!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
5 gram
Verse basilicum en rozemarijn
15 gram
Geraspte Italiaanse kaas
½ stuk(s)
Ui
25 gram
Panko paneermeel
100 gram
Passata
0.52 stuk(s)
Ei
100 gram
Kipgehakt met Italiaanse kruiden
1.5 stuk(s)
Tomaat
⅓ zakje(s)
Italiaanse kruiden
250 gram
Krieltjes
1 stuk(s)
Knoflookteen
20 gram
Rucola
1 tl
Bruine basterdsuiker
1 el
Zwarte balsamicoazijn
2 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de blaadjes basilicum fijn. Snipper de ui. Voeg het kipgehakt toe aan een kom met 3/4 van de panko, de Italiaanse kaas, de helft van de ui en het basilicum. Voeg vervolgens per persoon: 1 el passata en 1/2 ei toe. Voeg tot slot peper en zout toe, kneed het geheel goed door en vorm het gehaktbroodje.
Leg het gehaktbroodje in een ovenschaal. Meng de overige passata in een kom met per persoon: 1 el olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1 tl bruine suiker, 1 el water, peper en zout. Giet dit mengsel in de ovenschaal en smeer over het gehaktbrood. Bak het gehaktbrood 30 minuten in de oven.
Meng in een kom de Italiaanse kruiden, de overige panko en de overige ui met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de tomaten en leg ze in een ovenschaal met de snijkant naar boven. Verdeel het pankomengsel over de tomaten en druk goed aan. Rooster de tomaten 15 - 20 minuten mee met het gehaktbrood in de oven.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, 10 minuten. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Ris ondertussen de naaldjes van de rozemarijn en snijd ze fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, rozemarijn en krieltjes in 6 - 8 minuten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
Snijd het gehaktbrood in plakken en verdeel de plakken over de borden. Besprenkel met de achtergebleven saus uit de ovenschaal. Verdeel de rucola over de borden en leg de geroosterde tomaten erop. Besprenkel met het bakvocht van de tomaten. Serveer met de rozemarijnkrieltjes.