Zuiders gehaktbroodje met geroosterde tomaten
Zuiders gehaktbroodje met geroosterde tomaten

Zuiders gehaktbroodje met geroosterde tomaten

met gebakken krieltjes met rozemarijn

Je geeft het gehaktbroodje extra veel smaak door de Italiaanse kruiden en kaas en werkt deze af met een saus voor een verrassend resultaat!

Tags:
Extra Veggies

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time45 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

5 g

Fresh basil & rosemary

15 g

Grated Italian cheese

½ piece

Onion

25 g

Panko breadcrumbs

100 g

Passata

0.52 piece

Egg

100 g

Chicken mince with Italian seasoning

1.5 piece

Tomato

⅓ sachet(s)

Italian seasoning

250 g

Baby potatoes

1 piece

Garlic

20 g

Arugula

Not included in your delivery

1 teaspoon

Brown sugar

1 tablespoon

Balsamic vinegar

2 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories861 kcal
Energy (kJ)3604 kJ
Fat41 g
Saturated Fat9 g
Carbohydrate79 g
Sugar20 g
Dietary Fiber8.4 g
Protein36 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Oven Dish
Pan with Lid
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de blaadjes basilicum fijn. Snipper de ui. Voeg het kipgehakt toe aan een kom met 3/4 van de panko, de Italiaanse kaas, de helft van de ui en het basilicum. Voeg vervolgens per persoon: 1 el passata en 1/2 ei toe. Voeg tot slot peper en zout toe, kneed het geheel goed door en vorm het gehaktbroodje.

Gehaktbrood bakken
2

Leg het gehaktbroodje in een ovenschaal. Meng de overige passata in een kom met per persoon: 1 el olijfolie, 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1 tl bruine suiker, 1 el water, peper en zout. Giet dit mengsel in de ovenschaal en smeer over het gehaktbrood. Bak het gehaktbrood 30 minuten in de oven.

Tomaten roosteren
3

Meng in een kom de Italiaanse kruiden, de overige panko en de overige ui met per persoon: 1/2 el olijfolie en 1/2 el zwarte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout. Halveer de tomaten en leg ze in een ovenschaal met de snijkant naar boven. Verdeel het pankomengsel over de tomaten en druk goed aan. Rooster de tomaten 15 - 20 minuten mee met het gehaktbrood in de oven.

Krieltjes koken
4

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes, halveer en snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, 10 minuten. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. Ris ondertussen de naaldjes van de rozemarijn en snijd ze fijn. Pers de knoflook of snijd fijn.

Krieltjes bakken
5

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook, rozemarijn en krieltjes in 6 - 8 minuten goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd het gehaktbrood in plakken en verdeel de plakken over de borden. Besprenkel met de achtergebleven saus uit de ovenschaal. Verdeel de rucola over de borden en leg de geroosterde tomaten erop. Besprenkel met het bakvocht van de tomaten. Serveer met de rozemarijnkrieltjes.