Zuurkool met zoete ananas en rozijnen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zuurkool met zoete ananas en rozijnen

Zuurkool met zoete ananas en rozijnen

Een zoetzure schotel uit de oven

Je snijd een ananas het makkelijkste met een grof broodmes. Verwijder eerst het groen. Snijd de buitenkant van de ananas, snijd in plakken en verwijder de binnenkant.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen :
Noten
Sulfiet
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

⅓ stuk(s)

Ananasringen

20 gram

Pecannoten

(Bevat Noten)

20 gram

Gele rozijnen

(Bevat Sulfiet)

250 gram

Zuurkool

50 gram

Oude-kaasplakken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

scheutje

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)749 kcal
Energie (kJ)3134 kJ
Vetten30 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers0 g
Vezels15 g
Eiwitten21 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Oven
Pan
Bord

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng in een pan met deksel 400 ml water per persoon aan de kook voor de aardappelen (eigenheimer).

2
  1. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat, zonder deksel, uitstomen.
Snijd de ananas in blokjes
3

Snijd ondertussen de ananas in blokjes van 1 cm. Hak de pecannoten en rozijnen grof en bewaar apart. Laat de wijnzuurkool uitlekken in een vergiet (zie tip). Wrijf een ovenschaal in met de helft van de roomboter.

4

Stamp de aardappelen tot een grove puree. Voeg de overige roomboter en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken.

5

Roer de wijnzuurkool, ananas en rozijnen door de puree. Breng op smaak met peper en zout.

Bestrooi met de pecannoten
6

Schep de zuurkool in de ovenschaal en bestrooi met de oude kaas en pecannoten. Bak 10 minuten in de oven, of tot de oude kaas gesmolten is.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
7

Verdeel de zuurkool-aardappelschotel over de borden.