Zweedse stijl gehaktballetjes in roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zweedse stijl gehaktballetjes in roomsaus

Zweedse stijl gehaktballetjes in roomsaus

met cranberrychutney, krieltjes en broccoli

Dit gerecht bevat 200 g broccoli per portie. Levert je dat meer of minder vitamine C dan de ADH? (Het juiste antwoord is: meer!)

Allergenen :
Soja
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

160 gram

Broccoli

250 gram

Krieltjes

3 stuk(s)

Gehaktballetjes van varken en rund

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Cranberrychutney

Zelf toevoegen

1 tl

Bloem

50 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

[Plantaardige] roomboter

1 tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1003 kcal
Energie (kJ)4197 kJ
Vetten59 g
waarvan verzadigd30 g
Koolhydraten73 g
waarvan suikers21 g
Vezels11.1 g
Eiwitten38 g
Zout3.7 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Garde

Instructies

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes en de broccoli (zie Tip).
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Was de krieltjes, halveer ze en snijd de grote krieltjes in kwarten.

Tip: Kook je voor meer dan 4 personen? Gebruik dan twee pannen om de krieltjes en de broccoli afzonderlijk te koken.

Koken
2
  • Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.
  • Kook de broccoli 4 - 6 minuten mee met de krieltjes. Giet daarna af.
Saus maken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes 4 - 6 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Ze hoeven nog niet gaar te zijn.
  • Voeg de sojasaus, slagroom, groentebouillon, mosterd en bloem toe aan de koekenpan. Meng met een garde door elkaar en laat de saus 5 - 6 minuten inkoken (zie Tip).
  • Voeg de gehaktballetjes weer toe en verhit nog 5 - 6 minuten.

Tip: Is de saus nog erg dun? Voeg dan nog wat extra bloem toe en roer goed met een garde.

Serveren
4
  • Verdeel de krieltjes en broccoli over de borden.
  • Schep de balletjes met de saus ernaast.
  • Serveer de cranberrychutney erbij.