Zweedse stijl gehaktballetjes in roomsaus
Zweedse stijl gehaktballetjes in roomsaus

Zweedse stijl gehaktballetjes in roomsaus

met cranberrychutney, krieltjes en broccoli

Dit gerecht bevat 200 g broccoli per portie. Levert je dat meer of minder vitamine C dan de ADH? (Het juiste antwoord is: meer!)

Allergens:
Soy
Wheat
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

160 g

Broccoli

250 g

Baby potatoes

3 piece

Beef & pork meatballs

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

100 milliliters

Heavy cream

(Contains Milk)

40 g

Cranberry chutney

Not included in your delivery

1 teaspoon

Flour

50 milliliters

Low sodium vegetable stock

½ tablespoon

[Plant-based] butter

1 teaspoon

Mustard

Nutrition Values

Calories1003 kcal
Energy (kJ)4197 kJ
Fat59 g
Saturated Fat30 g
Carbohydrate73 g
Sugar21 g
Dietary Fiber11.1 g
Protein38 g
Salt3.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Whisk

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes en de broccoli (zie Tip).
  • Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
  • Was de krieltjes, halveer ze en snijd de grote krieltjes in kwarten.

Tip: Kook je voor meer dan 4 personen? Gebruik dan twee pannen om de krieltjes en de broccoli afzonderlijk te koken.

Koken
2
  • Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar.
  • Kook de broccoli 4 - 6 minuten mee met de krieltjes. Giet daarna af.
Saus maken
3
  • Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes 4 - 6 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Ze hoeven nog niet gaar te zijn.
  • Voeg de sojasaus, slagroom, groentebouillon, mosterd en bloem toe aan de koekenpan. Meng met een garde door elkaar en laat de saus 5 - 6 minuten inkoken (zie Tip).
  • Voeg de gehaktballetjes weer toe en verhit nog 5 - 6 minuten.

Tip: Is de saus nog erg dun? Voeg dan nog wat extra bloem toe en roer goed met een garde.

Serveren
4
  • Verdeel de krieltjes en broccoli over de borden.
  • Schep de balletjes met de saus ernaast.
  • Serveer de cranberrychutney erbij.