Zweedse stijl gehaktballetjes in roomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zweedse stijl gehaktballetjes in roomsaus

Zweedse stijl gehaktballetjes in roomsaus

met cranberrychutney, krieltjes en broccoli

Wat maakt broccoli een supergroente? a) De grote hoeveelheid aan vitaminen (A, C en E), b) broccoli is zeer vezelrijk of c) deze groente zit vol ijzer. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:
Familie
Allergenen :
Gluten
Soja
Melk (inclusief lactose)
Mosterd
Selderij
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd20 minuten
oventijd
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

180 gram

Broccoli

250 gram

Krieltjes

3 stuk(s)

Half-om-half gehaktballetjes

10 ml

Sojasaus

(Bevat Gluten, Soja)

100 ml

Slagroom

(Bevat Melk (inclusief lactose))

40 gram

Cranberrychutney

(Bevat Mosterd)

¼ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat Selderij, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

50 ml

Groentebouillon

1 tl

Mosterd

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 tl

Bloem

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4195 kJ
Energie (kcal)1003 kcal
Vetten59 g
waarvan verzadigd30 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers21 g
Vezels12 g
Eiwitten38 g
Zout3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Koekenpan
Garde

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes en de broccoli. Snipper de ui. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de grote krieltjes in kwarten.

Koken
2

Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Kook de broccoli 4 - 6 minuten mee met de krieltjes. Giet daarna af. Halveer de gehaktballetjes.

Saus maken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes 2 - 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Ze hoeven nog niet volledig gaar te zijn. Voeg de ui toe aan de koekenpan en fruit 1 - 2 minuten. Voeg de sojasaus, slagroom, groentebouillon, mosterd en bloem toe aan de koekenpan. Meng met een garde door elkaar en laat de saus 5 - 6 minuten inkoken. Voeg eventueel wat extra bloem toe als de saus te dun blijft. Voeg de gehaktballetjes weer toe en verhit nog 6 - 8 minuten.

Serveren
4

Verdeel de krieltjes en broccoli over de borden en garneer met de gomasio-tuinkruidenmix. Schep de balletjes met de saus ernaast. Serveer de cranberrychutney erbij.