Zweedse stijl gehaktballetjes in roomsaus
Zweedse stijl gehaktballetjes in roomsaus

Zweedse stijl gehaktballetjes in roomsaus

met cranberrychutney, krieltjes en broccoli

Wat maakt broccoli een supergroente? a) De grote hoeveelheid aan vitaminen (A, C en E), b) broccoli is zeer vezelrijk of c) deze groente zit vol ijzer. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Allergens:
Gluten
Soy
Milk
Mustard
Celery
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time
DifficultyEasy

Ingredients

Serving amount

180 g

Broccoli

250 g

Krieltjes

3 unit

Half-om-half gehaktballetjes

10 milliliters

Sojasaus

(Contains Gluten, Soy)

100 milliliters

Slagroom

(Contains Milk)

40 g

Cranberrychutney

(Contains Mustard)

¼ sachet(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Contains Celery, Sesame)

½ unit

Ui

Not included in your delivery

50 milliliters

Groentebouillon

1 teaspoon

Mosterd

½ tablespoon

Roomboter

(Contains Milk)

1 teaspoon

Bloem

Nutrition Values

Energy (kJ)4195 kJ
Calories1003 kcal
Fat59 g
Saturated Fat30 g
Carbohydrate75 g
Sugar21 g
Dietary Fiber12 g
Protein38 g
Salt3 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Whisk

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes en de broccoli. Snipper de ui. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de grote krieltjes in kwarten.

Koken
2

Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Kook de broccoli 4 - 6 minuten mee met de krieltjes. Giet daarna af. Halveer de gehaktballetjes.

Saus maken
3

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes 2 - 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Ze hoeven nog niet volledig gaar te zijn. Voeg de ui toe aan de koekenpan en fruit 1 - 2 minuten. Voeg de sojasaus, slagroom, groentebouillon, mosterd en bloem toe aan de koekenpan. Meng met een garde door elkaar en laat de saus 5 - 6 minuten inkoken. Voeg eventueel wat extra bloem toe als de saus te dun blijft. Voeg de gehaktballetjes weer toe en verhit nog 6 - 8 minuten.

Serveren
4

Verdeel de krieltjes en broccoli over de borden en garneer met de gomasio-tuinkruidenmix. Schep de balletjes met de saus ernaast. Serveer de cranberrychutney erbij.