Wat maakt broccoli een supergroente? a) De grote hoeveelheid aan vitaminen (A, C en E), b) broccoli is zeer vezelrijk of c) deze groente zit vol ijzer. Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
180 g
Broccoli
250 g
Krieltjes
3 unit
Half-om-half gehaktballetjes
10 milliliters
Sojasaus
(Contains Gluten, Soy)
100 milliliters
Slagroom
(Contains Milk)
40 g
Cranberrychutney
(Contains Mustard)
¼ sachet(s)
Gomasio-tuinkruidenmix
(Contains Celery, Sesame)
½ unit
Ui
50 milliliters
Groentebouillon
1 teaspoon
Mosterd
½ tablespoon
Roomboter
(Contains Milk)
1 teaspoon
Bloem
Bereid de bouillon. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes en de broccoli. Snipper de ui. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Was de krieltjes, halveer ze en snijd de grote krieltjes in kwarten.
Kook de krieltjes, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Kook de broccoli 4 - 6 minuten mee met de krieltjes. Giet daarna af. Halveer de gehaktballetjes.
Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes 2 - 3 minuten. Haal uit de pan en bewaar apart. Ze hoeven nog niet volledig gaar te zijn. Voeg de ui toe aan de koekenpan en fruit 1 - 2 minuten. Voeg de sojasaus, slagroom, groentebouillon, mosterd en bloem toe aan de koekenpan. Meng met een garde door elkaar en laat de saus 5 - 6 minuten inkoken. Voeg eventueel wat extra bloem toe als de saus te dun blijft. Voeg de gehaktballetjes weer toe en verhit nog 6 - 8 minuten.
Verdeel de krieltjes en broccoli over de borden en garneer met de gomasio-tuinkruidenmix. Schep de balletjes met de saus ernaast. Serveer de cranberrychutney erbij.