Koreaans geïnspireerde bulgogiburger met sriracha-mayo
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Koreaans geïnspireerde bulgogiburger met sriracha-mayo

Koreaans geïnspireerde bulgogiburger met sriracha-mayo

met kimchi-regenboogsla, sesamzaadjes en pittige krieltjes

Bulgogisaus is zoet en hartig met de smaken van peer, gember en knoflook. Het is een belangrijk ingrediënt bij het bereiden van Koreaans BBQ.

Labels:
MET MAGNETRON
Allergenen :
Eieren
Tarwe
Sulfiet
Sesamzaad
Vis
Soja
Melk (inclusief lactose)
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Half-om-half hamburger

(Bevat Eieren, Tarwe Kan bevatten Selderij, Soja, Mosterd)

100 gram

Rodekool, wittekool en wortel

20 gram

Kimchisaus

20 gram

Bulgogisaus

(Bevat Sulfiet, Tarwe, Sesamzaad, Vis, Soja)

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

1 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Noten, Gluten)

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

200 gram

Krieltjes

½ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat Sesamzaad)

25 gram

Sriracha-mayo

(Bevat Mosterd, Soja, Eieren)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

[Plantaardige] roomboter

1.5 tl

Wittewijnazijn

½ el

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4059 kJ
Energie (kcal)970 kcal
Vetten51.5 g
waarvan verzadigd13.9 g
Koolhydraten91.5 g
waarvan suikers22 g
Vezels14.9 g
Eiwitten33.3 g
Zout3.6 g

Benodigdheden

Hittebestendige kom
Vershoudfolie
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Halveer de krieltjes en leg ze in een hittebestendige kom (zie Tip). 
  • Voeg de Koreaanse kruiden en de helft van de roomboter toe, dek de kom af met vershoudfolie en prik er een paar gaatjes in.
  • Zet de krieltjes 5 - 6 minuten in de magnetron op hoge stand, of tot ze zacht zijn. Zet afgedekt opzij tot serveren.

Gezondheidstip: Dit recept is calorierijk! Let je op je calorie-inname? serveer de burger dan zonder de aardappelen. Je kunt de aardappelen bewaren om ze een andere keer te gebruiken.

Burger bakken
2
  • Verhit de overige boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de hamburger 3 - 4 minuten.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Draai de burger om, voeg de ui toe en bak nog 3 - 4 minuten.
  • Voeg de bulgogisaus toe en bak nog 1 minuut (zie Tip).

Gezondheidstip: Let je op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de bulgogisaus en voeg later eventueel naar smaak meer toe bij serveren.

Salade maken
3
  • Snijd de komkommer in plakjes.
  • Meng in een saladekom de mayonaise met de suiker, de kimchisaus (let op: pittig! Gebruik naar smaak) en de wittewijnazijn.
  • Voeg de slamix, de komkommer en het sesamzaad toe.
  • Roer goed door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Snijd het hamburgerbroodje open en besmeer met de helft van de sriracha-mayo.
  • Beleg met de burger en wat van de sla.
  • Schep de aardappelen om en serveer naast de burger. Serveer met de overige sriracha-mayo.
  • Serveer de overige sla ernaast.