10-minute recipe - Salmon flakes - try to use: baby spinazie
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

10-minute recipe - Salmon flakes - try to use: baby spinazie

with smoked salmon flakes, baby spinach and sesame

Labels:
Caloriebewust
Allergenen :
Tarwe
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd10 minuten
oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Witte tortilla

(Bevat Tarwe Kan bevatten Mosterd, Soja)

75 gram

Warmgerookte zalmsnippers

(Bevat Vis)

65 gram

Babyspinazie

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat Tarwe Kan bevatten Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

½ stuk(s)

Citroen

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2839 kJ
Energie (kcal)679 kcal
Vetten30.1 g
waarvan verzadigd7.8 g
Koolhydraten69.1 g
waarvan suikers19.5 g
Vezels8.9 g
Eiwitten29.7 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

Koekenpan

Instructies

1
  • Finely chop the onion
  • Grate the carrot.
2
  • Heat a light drizzle of olive oil in a frying pan over medium-high heat. Fry the onion and carrot for 4 - 6 minutes, together with the Sicilian-style herb mix (see Tip).

Tip: If you prefer the salmon to be warm, fry it together with the onion and carrot.

3
  • In the meantime, cut the tomato into small cubes.
  • Juice half of the lemon in a small bowl and cut the other half in 2 wedges.
  • In a small bowl, mix the yogurt with the mustard, honey, 1 tbsp of lemon juice per person, salt and pepper to taste.
4
  • Fill the tortillas with baby spinach, fried vegetables, tomato and salmon and the yoghurt sauce.
  • Top with crispy fried onions.
  • Serve the lemon wedges on the side.

Did you know...Salmon contains essential fatty acids such as omega 3 - our bodies can't produce omega 3, so it's important to get this from food. You can get the required amount of omega 3 from just one serving of fish a week, ideally fatty fish such as herring or salmon.