Asperges met ham en hollandaisesaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Asperges met ham en hollandaisesaus

Asperges met ham en hollandaisesaus

met krieltjes en gekookt eitje

Verrijk dit recept met MAGGI Hollandaise. Gemaakt van natuurlijke ingrediënten en vrije-uitloopeieren, makkelijk op te warmen en vol van smaak. Lekker over de asperges!

Labels:
Familie
Familie
Caloriebewust
Allergenen :
Eieren
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

250 gram

Witte asperges

250 gram

Krieltjes

1 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

5 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

4 plak(ken)

Achterham

85 ml

MAGGI Hollandaise

(Bevat Eieren, Gluten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2873 kJ
Energie (kcal)687 kcal
Vetten35.9 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten60.4 g
waarvan suikers7.2 g
Vezels12.3 g
Eiwitten27.1 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Dunschiller
Grote pan of aspergepan
Steelpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was de krieltjes en snijd in kwarten.
  • Meng in een kom de krieltjes met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. 
  • Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Asperges koken
2
  • Breng ruim water aan de kook in een grote pan of aspergepan voor de asperges en het ei.
  • Snijd de onderste 2 cm van de asperges. Schil de asperges met een dunschiller vanaf de kop naar beneden. De kop hoeft niet geschild te worden.
  • Kook de asperges en het ei 7 minuten. Haal het ei uit de pan en kook de asperges nog 5 minuten. Laat het ei schrikken onder koud water.
Garnering voorbereiden
3
  • Verwarm de MAGGI Hollandaise 2 - 3 minuten in een steelpan.
  • Pel het ei en snijd doormidden.
  • Snijd de peterselie fijn.
Serveren
4
  • Verdeel de asperges en de krieltjes over de borden. Leg de ham en het ei op de asperges.
  • Schenk de MAGGI Hollandaise eroverheen. 
  • Garneer het gerecht met de peterselie.

Weetje: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.