Asperges met ham en hollandaisesaus
Asperges met ham en hollandaisesaus

Asperges met ham en hollandaisesaus

met krieltjes en gekookt eitje

Verrijk dit recept met MAGGI Hollandaise. Gemaakt van natuurlijke ingrediënten en vrije-uitloopeieren, makkelijk op te warmen en vol van smaak. Lekker over de asperges!

Tags:
Family
Calorie Smart
Allergens:
Egg
Gluten
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

250 g

White asparagus

250 g

Baby potatoes

1 piece

Egg

(Contains Egg)

5 g

Fresh curly parsley

(May be present Celery)

4 slice

Ham

85 milliliters

MAGGI Hollandaise Sauce

(Contains Egg, Gluten, Milk May be present Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)2873 kJ
Calories687 kcal
Fat35.9 g
Saturated Fat7 g
Carbohydrate60.4 g
Sugar7.2 g
Dietary Fiber12.3 g
Protein27.1 g
Salt2.8 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Peeler
Large pan or asparagus pan
Saucepan

Cooking Steps

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was de krieltjes en snijd in kwarten.
  • Meng in een kom de krieltjes met 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. 
  • Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Asperges koken
2
  • Breng ruim water aan de kook in een grote pan of aspergepan voor de asperges en het ei.
  • Snijd de onderste 2 cm van de asperges. Schil de asperges met een dunschiller vanaf de kop naar beneden. De kop hoeft niet geschild te worden.
  • Kook de asperges en het ei 7 minuten. Haal het ei uit de pan en kook de asperges nog 5 minuten. Laat het ei schrikken onder koud water.
Garnering voorbereiden
3
  • Verwarm de MAGGI Hollandaise 2 - 3 minuten in een steelpan.
  • Pel het ei en snijd doormidden.
  • Snijd de peterselie fijn.
Serveren
4
  • Verdeel de asperges en de krieltjes over de borden. Leg de ham en het ei op de asperges.
  • Schenk de MAGGI Hollandaise eroverheen. 
  • Garneer het gerecht met de peterselie.

Weetje: Krieltjes eet je eigenlijk altijd met schil. Wist je dat je daardoor niet alleen meer vezels binnenkrijgt, maar ook meer vitaminen? Zoals vitamine B6 - onder andere belangrijk voor de stofwisseling.