Asperges met zalm
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Asperges met zalm

met krieltjes, een gekookt eitje en hollandaisesaus

Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Eieren
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

/ Voor 2 personen

1000 gram

Witte asperges

1200 gram

Krieltjes

400 gram

Hollandaisesaus

(Bevat Melk (inclusief lactose), Eieren)

4 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

20 gram

Verse krulpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

1 gram

Koudgerookte zalm

(Bevat Vis)

Zelf toevoegen

4 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)8592 kJ
Energie (kcal)2054 kcal
Vetten134.6 g
waarvan verzadigd32.2 g
Koolhydraten135.6 g
waarvan suikers12.6 g
Vezels27.8 g
Eiwitten67.7 g
Zout5.1 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Grote pan of aspergepan
Steelpan

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was de krieltjes en snijd in kwarten.
  • Meng in een kom 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Voeg de krieltjes toe en meng goed.
  • Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.


2
  • Kook 500 ml water per persoon in een aspergepan, of een grote pan met deksel.
  • Schil de asperges vanaf de kop naar beneden met een dunschiller of aspergeschiller (zie Tip). Verwijder de onderste 2 cm van de asperges.
  • Kook de asperges 12 -15 minuten en giet vervolgens af. Kook de eieren de eerste 7 minuten met de asperges mee.
  • Haal de eieren uit de pan en laat ze schrikken onder koud water.

Tip: Let op! De bovenkant van de asperges hoeft niet geschild te worden.

3
  • Verwarm de hollandaisesaus 1 - 2 minuten in een steelpan.
  • Pel de eieren en snijd doormidden.
  • Snijd de peterselie fijn.
4
  • Verdeel de asperges en de krieltjes over de borden.
  • Garneer de asperges met de gerookte zalm en de eieren.
  • Schenk de hollandaisesaus over de krieltjes en garneer met de peterselie.