Asperges met zalm

Asperges met zalm

met krieltjes, een gekookt eitje en hollandaisesaus

Allergens:
Milk
Egg
Fish

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time15 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

/ Serving 2 people

1000 g

White asparagus

1200 g

Baby potatoes

400 g

Hollandaise sauce

(Contains Milk, Egg)

4 piece

Egg

(Contains Egg)

20 g

Fresh curly parsley

(May be present Celery)

1 g

Smoked salmon

(Contains Fish)

Not included in your delivery

4 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)8592 kJ
Calories2054 kcal
Fat134.6 g
Saturated Fat32.2 g
Carbohydrate135.6 g
Sugar12.6 g
Dietary Fiber27.8 g
Protein67.7 g
Salt5.1 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Large pan or asparagus pan
Saucepan

Cooking Steps

1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Was de krieltjes en snijd in kwarten.
  • Meng in een kom 1 el olijfolie per persoon, peper en zout. Voeg de krieltjes toe en meng goed.
  • Verdeel de krieltjes over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.


2
  • Kook 500 ml water per persoon in een aspergepan, of een grote pan met deksel.
  • Schil de asperges vanaf de kop naar beneden met een dunschiller of aspergeschiller (zie Tip). Verwijder de onderste 2 cm van de asperges.
  • Kook de asperges 12 -15 minuten en giet vervolgens af. Kook de eieren de eerste 7 minuten met de asperges mee.
  • Haal de eieren uit de pan en laat ze schrikken onder koud water.

Tip: Let op! De bovenkant van de asperges hoeft niet geschild te worden.

3
  • Verwarm de hollandaisesaus 1 - 2 minuten in een steelpan.
  • Pel de eieren en snijd doormidden.
  • Snijd de peterselie fijn.
4
  • Verdeel de asperges en de krieltjes over de borden.
  • Garneer de asperges met de gerookte zalm en de eieren.
  • Schenk de hollandaisesaus over de krieltjes en garneer met de peterselie.