topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aubergine uit de oven

Aubergine uit de oven

met tomaat, oude kaas en rigatoni

Melanzane alla parmigiana is een typisch Italiaans ovengerecht met aubergine in de hoofdrol. Melanzane betekent aubergine in het Italiaans. Je maakt het deze keer met Hollandse oude kaas in plaats van met Italiaanse parmezaan.

Labels:
Chef's Choice
Veggie
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd45 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Passata

40 gram

Geraspte oude kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

90 gram

Rigatoni

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Mosterd, Eieren)

40 gram

Rucolamelange

3 leaves

Vers basilicum

(Bevat Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Suiker

½ el

Extra vierge olijfolie

½ tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)734 kcal
Energie (kJ)3071 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd11.5 g
Koolhydraten81 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels9 g
Eiwitten26 g
Zout1.4 g

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ½ cm. Snijd de tomaat ook in plakken van ½ cm. Snijd of pers de knoflook fijn.

Aubergine bakken
2

Besprenkel de aubergine met de helft van de olijfolie. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergine 4 – 5 minuten per kant. Bestrooi met peper en zout.

Saus maken
3

Meng ondertussen de tomatenpassata, knoflook, zwarte balsamicoazijn, suiker, peper en zout in een kom tot een saus.

In de oven
4

Vet een ovenschaal in met de overige olijfolie. Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek de saus met plakken aubergine. Verdeel hier vervolgens een laag tomaat over. Herhaal tot alle ingrediënten gebruikt zijn en eindig met een laag saus. Bestrooi met de oude kaas en bak de aubergineschotel 20 – 25 minuten in de oven.

Rigatoni en salade bereiden
5

Breng ondertussen 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en kook de rigatoni, afgedekt, 11 – 13 minuten. Giet daarna af en meng er olijfolie naar smaak door. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout in een saladekom. Meng met de veldsla, rucola en frisee.

Serveren
6

Verdeel de rigatoni over de borden en schep er de aubergine uit de oven op. Scheur de verse basilicum klein en garneer er het gerecht mee. Serveer met de salade.