Melanzane alla parmigiana is een typisch Italiaans ovengerecht met aubergine in de hoofdrol. Melanzane betekent aubergine in het Italiaans. Je maakt het deze keer met Hollandse oude kaas in plaats van met Italiaanse parmezaan.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
½ stuk(s)
Aubergine
1 stuk(s)
Tomaat
1 stuk(s)
Knoflookteen
150 gram
Passata
40 gram
Geraspte oude kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
90 gram
Rigatoni
(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Mosterd, Eieren)
40 gram
Rucolamelange
3 leaves
Vers basilicum
(Bevat Selderij)
1 el
Olijfolie
½ el
Zwarte balsamicoazijn
1 tl
Suiker
½ el
Extra vierge olijfolie
½ tl
Witte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ½ cm. Snijd de tomaat ook in plakken van ½ cm. Snijd of pers de knoflook fijn.
Besprenkel de aubergine met de helft van de olijfolie. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergine 4 – 5 minuten per kant. Bestrooi met peper en zout.
Meng ondertussen de tomatenpassata, knoflook, zwarte balsamicoazijn, suiker, peper en zout in een kom tot een saus.
Vet een ovenschaal in met de overige olijfolie. Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek de saus met plakken aubergine. Verdeel hier vervolgens een laag tomaat over. Herhaal tot alle ingrediënten gebruikt zijn en eindig met een laag saus. Bestrooi met de oude kaas en bak de aubergineschotel 20 – 25 minuten in de oven.
Breng ondertussen 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en kook de rigatoni, afgedekt, 11 – 13 minuten. Giet daarna af en meng er olijfolie naar smaak door. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout in een saladekom. Meng met de veldsla, rucola en frisee.
Verdeel de rigatoni over de borden en schep er de aubergine uit de oven op. Scheur de verse basilicum klein en garneer er het gerecht mee. Serveer met de salade.