Aubergine uit de oven
Aubergine uit de oven

Aubergine uit de oven

met tomaat, oude kaas en rigatoni

Melanzane alla parmigiana is een typisch Italiaans ovengerecht met aubergine in de hoofdrol. Melanzane betekent aubergine in het Italiaans. Je maakt het deze keer met Hollandse oude kaas in plaats van met Italiaanse parmezaan.

Allergens:
Milk
Gluten
Celery

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time45 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Aubergine

1 unit

Tomaat

1 unit

Knoflookteen

150 g

Passata

40 g

Geraspte oude kaas

(Contains Milk)

90 g

Rigatoni

(Contains Gluten May be present Lupin, Soy, Mustard, Egg)

40 g

Rucolamelange

3 leaves

Vers basilicum

(Contains Celery)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Olijfolie

½ tablespoon

Zwarte balsamicoazijn

1 teaspoon

Suiker

½ tablespoon

Extra vierge olijfolie

½ teaspoon

Witte balsamicoazijn

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Calories734 kcal
Energy (kJ)3071 kJ
Fat33 g
Saturated Fat11.5 g
Carbohydrate81 g
Sugar14.2 g
Dietary Fiber9 g
Protein26 g
Salt1.4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ½ cm. Snijd de tomaat ook in plakken van ½ cm. Snijd of pers de knoflook fijn.

Aubergine bakken
2

Besprenkel de aubergine met de helft van de olijfolie. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergine 4 – 5 minuten per kant. Bestrooi met peper en zout.

Saus maken
3

Meng ondertussen de tomatenpassata, knoflook, zwarte balsamicoazijn, suiker, peper en zout in een kom tot een saus.

In de oven
4

Vet een ovenschaal in met de overige olijfolie. Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek de saus met plakken aubergine. Verdeel hier vervolgens een laag tomaat over. Herhaal tot alle ingrediënten gebruikt zijn en eindig met een laag saus. Bestrooi met de oude kaas en bak de aubergineschotel 20 – 25 minuten in de oven.

Rigatoni en salade bereiden
5

Breng ondertussen 500 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel en kook de rigatoni, afgedekt, 11 – 13 minuten. Giet daarna af en meng er olijfolie naar smaak door. Maak een dressing van de extra vierge olijfolie, witte balsamicoazijn, peper en zout in een saladekom. Meng met de veldsla, rucola en frisee.

Serveren
6

Verdeel de rigatoni over de borden en schep er de aubergine uit de oven op. Scheur de verse basilicum klein en garneer er het gerecht mee. Serveer met de salade.