Aubergine uit de oven met casarecce
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aubergine uit de oven met casarecce

Aubergine uit de oven met casarecce

met courgette, oude kaas en salade

Casarecce betekent huisgemaakt in het Italiaans. De specifieke vorm wordt bereikt door de pasta rond een klein stokje te rollen en is perfect om saus vast te houden.

Labels:
Extra groente
Caloriebewust
Veggie
Allergenen :
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd50 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

1 stuk(s)

Knoflookteen

¼ pak(ken)

Tomatenblokjes

50 gram

Geraspte oude Goudse kaas

90 gram

Casarecce

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

40 gram

Slamix met radicchio, rucola en bladsla

2.5 gram

Vers basilicum

⅓ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

⅓ stuk(s)

Courgette

Zelf toevoegen

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ tl

Witte balsamicoazijn

1 el

Olijfolie

1 tl

Suiker

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)684 kcal
Energie (kJ)2861 kJ
Vetten25.7 g
waarvan verzadigd10.5 g
Koolhydraten82.7 g
waarvan suikers17.8 g
Vezels8.5 g
Eiwitten25 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Koekenpan
Kom
Ovenschaal
Saladekom
Pan met deksel

Instructies

Aubergine en courgette bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine en courgette in de lengte in plakken van 1/2 cm dik. Besprenkel de aubergine en courgette met de helft van de olijfolie. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergine en courgette 4 – 5 minuten per kant (zie Tip). Bestrooi met peper en zout.

Tip: Heb je een grillpan? Dan kun je de aubergine- en courgetteplakken ook grillen in plaats van bakken.

Saus maken
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de tomatenblokjes en de knoflook met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1 tl Siciliaanse kruiden en 1 tl suiker. Breng op smaak met peper en zout.

Aubergineschotel bakken
3

Vet een ovenschaal in met de overige olijfolie. Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek de saus met aubergineplakken. Verdeel hier vervolgens een laag courgette over. Herhaal tot alle ingrediënten zijn gebruikt en eindig met een laag saus. Bestrooi met de geraspte oude kaas en bak de aubergineschotel 20 - 25 minuten in de oven.

Pasta koken
4

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de casarecce, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en meng met extra vierge olijfolie naar smaak. Snijd de verse basilicumblaadjes in fijne reepjes.

Salade maken
5

Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie en de witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en voeg de slamix toe.

Serveren
6

Verdeel de casarecce over de borden en schep de aubergine en courgette erop. Garneer met het verse basilicum en serveer met de salade.

Weetje: Wist je dat groenteconserven ongeveer evenveel voedingsstoffen bevatten als verse groente? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente per persoon.