Aubergine uit de oven met casarecce
Aubergine uit de oven met casarecce

Aubergine uit de oven met casarecce

met courgette, oude kaas en salade

Casarecce betekent huisgemaakt in het Italiaans. De specifieke vorm wordt bereikt door de pasta rond een klein stokje te rollen en is perfect om saus vast te houden.

Tags:
Extra Veggies
Calorie Smart
Veggie
Allergens:
Wheat

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ piece

Eggplant

1 piece

Garlic

¼ pack

Chopped tomatoes

50 g

Grated aged Gouda

90 g

Casarecce

(Contains Wheat May be present Lupin, Egg, Mustard, Soy)

40 g

Mixed leaves of radicchio, arugula & lettuce

2.5 g

Fresh basil

⅓ sachet(s)

Sicilian-style herb mix

⅓ piece

Courgette

Not included in your delivery

½ tablespoon

Balsamic vinegar

½ teaspoon

White balsamic vinegar

1 tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Sugar

to taste

Extra virgin olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories684 kcal
Energy (kJ)2861 kJ
Fat25.7 g
Saturated Fat10.5 g
Carbohydrate82.7 g
Sugar17.8 g
Dietary Fiber8.5 g
Protein25 g
Salt1.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Tall-Sided Pan
Bowl
Oven Dish
Salad Bowl
Pan with Lid

Cooking Steps

Aubergine en courgette bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de aubergine en courgette in de lengte in plakken van 1/2 cm dik. Besprenkel de aubergine en courgette met de helft van de olijfolie. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak de aubergine en courgette 4 – 5 minuten per kant (zie Tip). Bestrooi met peper en zout.

Tip: Heb je een grillpan? Dan kun je de aubergine- en courgetteplakken ook grillen in plaats van bakken.

Saus maken
2

Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de tomatenblokjes en de knoflook met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1 tl Siciliaanse kruiden en 1 tl suiker. Breng op smaak met peper en zout.

Aubergineschotel bakken
3

Vet een ovenschaal in met de overige olijfolie. Schenk een laagje saus in de ovenschaal. Bedek de saus met aubergineplakken. Verdeel hier vervolgens een laag courgette over. Herhaal tot alle ingrediënten zijn gebruikt en eindig met een laag saus. Bestrooi met de geraspte oude kaas en bak de aubergineschotel 20 - 25 minuten in de oven.

Pasta koken
4

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de casarecce, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en meng met extra vierge olijfolie naar smaak. Snijd de verse basilicumblaadjes in fijne reepjes.

Salade maken
5

Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de extra vierge olijfolie en de witte balsamicoazijn. Breng op smaak met peper en zout en voeg de slamix toe.

Serveren
6

Verdeel de casarecce over de borden en schep de aubergine en courgette erop. Garneer met het verse basilicum en serveer met de salade.

Weetje: Wist je dat groenteconserven ongeveer evenveel voedingsstoffen bevatten als verse groente? Bij elkaar opgeteld bevat dit gerecht meer dan 300 gram groente per persoon.