Auberginerolletjes met paneer
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Auberginerolletjes met paneer

Auberginerolletjes met paneer

in kruidige kokossaus met parelcouscous

Wist je dat parelcouscous is ontstaan in de jaren 50 ter vervanging van rijst, een destijds schaars product? Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:
Caloriebewust
Veggie
Extra groente
Allergenen :
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

80 ml

Kokosmelk

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Ui

¼ zakje(s)

Garam masala

70 gram

Parelcouscous

Tomatenpuree

¼ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ cm

Verse gember

50 gram

Paneer

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse koriander

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

150 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)689 kcal
Energie (kJ)2883 kJ
Vetten33 g
waarvan verzadigd21 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers17 g
Vezels6.2 g
Eiwitten26 g
Zout2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Rasp
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Ovenschaal

Instructies

Aubergine bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van maximaal 1/2 cm dik. Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier, wrijf de aubergine aan beide kanten in met 1/4 el olijfolie per persoon en kruid met peper en zout. Bak de aubergine 12 - 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de oven daarna aan.

Voorbereiden
2

Bereid de bouillon voor de parelcouscous in een pan met deksel op middelhoog vuur. Snipper de ui fijn. Schil de gember en rasp fijn. Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes.

Parelcouscous koken
3

Weeg 70 g parelcouscous per persoon af. Voeg toe aan de pan met deksel en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen.

Currysaus maken
4

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook, garam masala en gember 2 - 3 minuten. Voeg de tomatenpuree en tomaat toe. Roerbak 1 minuut. Voeg de kokosmelk en per persoon: 100 ml water en 1/8 bouillonblokje toe en laat 3 - 4 minuten verder koken.

Auberginerolletjes bereiden
5

Weeg de juiste hoeveelheid paneer af. Verbrokkel de paneer grof. Verdeel de paneer over de aubergineplakken en rol elke aubergineplak vervolgens op. Leg de auberginerolletjes in een ovenschaal. Schenk er de currysaus overheen en zet nog 6 - 8 minuten in de oven. Snijd ondertussen de limoen in parten en snijd de koriander grof.

Serveren
6

Verdeel de auberginerolletjes over de borden. Serveer met de parelcouscous. Garneer met 1 limoenpartje per persoon.

Tip: Aubergine is een lekkere en veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer er vitamine C?