Auberginerolletjes met paneer
Auberginerolletjes met paneer

Auberginerolletjes met paneer

in kruidige kokossaus met parelcouscous

Wist je dat parelcouscous is ontstaan in de jaren 50 ter vervanging van rijst, een destijds schaars product? Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Tags:
Calorie Smart
Extra Veggies
Veggie
Allergens:
Milk

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time40 minutes
Cooking Time30 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

80 milliliters

Coconut milk

½ piece

Eggplant

½ piece

Onion

¼ sachet(s)

Garam Masala

70 g

Giant couscous

Tomato paste

¼ piece

Lime

½ piece

Garlic

½ cm

Fresh ginger

50 g

Paneer

(Contains Milk)

1 piece

Tomato

5 g

Fresh coriander

Not included in your delivery

to taste

Salt and pepper

½ tablespoon

Olive oil

150 milliliters

Low sodium vegetable stock

Nutrition Values

Calories689 kcal
Energy (kJ)2883 kJ
Fat33 g
Saturated Fat21 g
Carbohydrate69 g
Sugar17 g
Dietary Fiber6.2 g
Protein26 g
Salt2 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Baking Sheet with Baking Paper
Grater
Pan with Lid
Wok or sautépan
Wok or sautépan
Oven Dish

Cooking Steps

Aubergine bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van maximaal 1/2 cm dik. Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier, wrijf de aubergine aan beide kanten in met 1/4 el olijfolie per persoon en kruid met peper en zout. Bak de aubergine 12 - 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de oven daarna aan.

Voorbereiden
2

Bereid de bouillon voor de parelcouscous in een pan met deksel op middelhoog vuur. Snipper de ui fijn. Schil de gember en rasp fijn. Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes.

Parelcouscous koken
3

Weeg 70 g parelcouscous per persoon af. Voeg toe aan de pan met deksel en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen.

Currysaus maken
4

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook, garam masala en gember 2 - 3 minuten. Voeg de tomatenpuree en tomaat toe. Roerbak 1 minuut. Voeg de kokosmelk en per persoon: 100 ml water en 1/8 bouillonblokje toe en laat 3 - 4 minuten verder koken.

Auberginerolletjes bereiden
5

Weeg de juiste hoeveelheid paneer af. Verbrokkel de paneer grof. Verdeel de paneer over de aubergineplakken en rol elke aubergineplak vervolgens op. Leg de auberginerolletjes in een ovenschaal. Schenk er de currysaus overheen en zet nog 6 - 8 minuten in de oven. Snijd ondertussen de limoen in parten en snijd de koriander grof.

Serveren
6

Verdeel de auberginerolletjes over de borden. Serveer met de parelcouscous. Garneer met 1 limoenpartje per persoon.

Tip: Aubergine is een lekkere en veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer er vitamine C?