Wist je dat parelcouscous is ontstaan in de jaren 50 ter vervanging van rijst, een destijds schaars product? Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
80 milliliters
Coconut milk
½ piece
Eggplant
½ piece
Onion
¼ sachet(s)
Garam Masala
70 g
Giant couscous
⅓
Tomato paste
¼ piece
Lime
½ piece
Garlic
½ cm
Fresh ginger
50 g
Paneer
(Contains Milk)
1 piece
Tomato
5 g
Fresh coriander
to taste
Salt and pepper
½ tablespoon
Olive oil
150 milliliters
Low sodium vegetable stock
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in de lengte in plakken van maximaal 1/2 cm dik. Verdeel de aubergine over een bakplaat met bakpapier, wrijf de aubergine aan beide kanten in met 1/4 el olijfolie per persoon en kruid met peper en zout. Bak de aubergine 12 - 15 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de oven daarna aan.
Bereid de bouillon voor de parelcouscous in een pan met deksel op middelhoog vuur. Snipper de ui fijn. Schil de gember en rasp fijn. Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes.
Weeg 70 g parelcouscous per persoon af. Voeg toe aan de pan met deksel en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 - 14 minuten droog. Roer regelmatig om aanbakken te voorkomen.
Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui, knoflook, garam masala en gember 2 - 3 minuten. Voeg de tomatenpuree en tomaat toe. Roerbak 1 minuut. Voeg de kokosmelk en per persoon: 100 ml water en 1/8 bouillonblokje toe en laat 3 - 4 minuten verder koken.
Weeg de juiste hoeveelheid paneer af. Verbrokkel de paneer grof. Verdeel de paneer over de aubergineplakken en rol elke aubergineplak vervolgens op. Leg de auberginerolletjes in een ovenschaal. Schenk er de currysaus overheen en zet nog 6 - 8 minuten in de oven. Snijd ondertussen de limoen in parten en snijd de koriander grof.
Verdeel de auberginerolletjes over de borden. Serveer met de parelcouscous. Garneer met 1 limoenpartje per persoon.
Tip: Aubergine is een lekkere en veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer er vitamine C?