Ponzu is de Japanse benaming voor een saus gemaakt door mirin (Japanse rijstwijn) samen met rijstazijn en zeewier te laten sudderen op een laag vuur.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
200 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
50 gram
Sperziebonen
¼ stuk(s)
Limoen
1 stuk(s)
Briochebroodje
(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Tarwe)
½ stuk(s)
Handsinaasappel
25 gram
Taugé
35 gram
Babyspinazie
10 gram
Ponzu
(Bevat Soja, Sulfiet, Tarwe)
1 stuk(s)
Kippendijfilet
20 gram
Woksaus met gember
(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
1 el
Wittewijnazijn
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Olijfolie
1 tl
Suiker
2 el
[Plantaardige] mayonaise
½ el
Zonnebloemolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd frieten van 1 cm dik. Meng in een kom met de olijfolie, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven.
Meng in een kom de kippendijfilet met de woksaus met gember. Snijd een deel van de komkommer in plakjes voor op de burger. Snijd de overige komkommer in blokjes. Voeg de komkommerplakjes en -blokjes toe aan een kom en meng met de wittewijnazijn en de helft van de suiker.
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg de sperziebonen toe, breng afgedekt aan de kook en laat 6 - 8 minuten zachtjes koken. Pers de limoen uit boven een kleine kom. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de overige suiker en 1/2 tl limoensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kippendij 6 - 8 minuten. Voeg de sojasaus toe en bak nog 1 minuut. Houd op laag vuur warm tot serveren. Meng in een kleine kom de helft van de mayonaise met 1/2 el limoensap per persoon. Meng in een tweede kleine kom de overige mayonaise met de ponzu.
Bak het briochebroodje 4 - 6 minuten naast de frieten in de oven. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel. Snijd de vruchtvleespartjes los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kan halen. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Giet de komkommer af en houd de blokjes en schijfjes apart. Voeg de sinaasappel, de taugé, de komkommerblokjes en sperziebonen toe aan de saladekom en meng met de dressing.
Snijd het briochebroodje open en besmeer iedere helft met de ponzumayo. Beleg met de kip, een paar zoetzure komkommerplakjes en wat babypinazie. Meng de overige babyspinazie door de sinaasappelsalade. Verdeel de broodjes over de borden. Serveer met de frieten, de limoenmayonaise en de sinaasappelsalade.