Aziatische kip op briochebol
Aziatische kip op briochebol

Aziatische kip op briochebol

met sinaasappelsalade, frietjes en limoenmayonaise

Ponzu is de Japanse benaming voor een saus gemaakt door mirin (Japanse rijstwijn) samen met rijstazijn en zeewier te laten sudderen op een laag vuur.

Tags:
Family
Allergens:
Milk
Soy
Wheat
Sulphites
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time50 minutes
Cooking Time50 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount
Potatoes

200 g

Potatoes

[Persian] cucumber

½ piece

[Persian] cucumber

Green beans

50 g

Green beans

Lime

¼ piece

Lime

Brioche bun

1 piece

Brioche bun

(Contains Milk, Soy, Wheat)

Easy peel orange

½ piece

Easy peel orange

Beansprouts

25 g

Beansprouts

Baby spinach

35 g

Baby spinach

Ponzu

10 g

Ponzu

(Contains Soy, Sulphites, Wheat)

Chicken thigh fillet

1 piece

Chicken thigh fillet

Ginger stir-fry sauce

20 g

Ginger stir-fry sauce

(Contains Wheat, Sesame, Soy)

Soy sauce

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

Not included in your delivery

1 tablespoon

White wine vinegar

½ tablespoon

Extra virgin olive oil

½ tablespoon

Olive oil

1 teaspoon

Sugar

2 tablespoon

[Plant-based] mayonnaise

½ tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Energy (kJ)4529 kJ
Calories1082 kcal
Fat60.2 g
Saturated Fat9.8 g
Carbohydrate97.8 g
Sugar22.3 g
Dietary Fiber14.5 g
Protein37.3 g
Salt4.7 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Bowl
Baking Sheet with Baking Paper
Salad Bowl
Pan with Lid
Tall-Sided Pan
Colander

Cooking Steps

Frieten bereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd frieten van 1 cm dik. Meng in een kom met de olijfolie, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven. 

Komkommer bereiden
2

Meng in een kom de kippendijfilet met de woksaus met gember. Snijd een deel van de komkommer in plakjes voor op de burger. Snijd de overige komkommer in blokjes. Voeg de komkommerplakjes en -blokjes toe aan een kom en meng met de wittewijnazijn en de helft van de suiker. 

Sperziebonen koken
3

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg de sperziebonen toe, breng afgedekt aan de kook en laat 6 - 8 minuten zachtjes koken. Pers de limoen uit boven een kleine kom. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de overige suiker en 1/2 tl limoensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout. 

Kip bakken
4

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kippendij 6 - 8 minuten. Voeg de sojasaus toe en bak nog 1 minuut. Houd op laag vuur warm tot serveren. Meng in een kleine kom de helft van de mayonaise met 1/2 el limoensap per persoon. Meng in een tweede kleine kom de overige mayonaise met de ponzu.

Salade maken
5

Bak het briochebroodje 4 - 6 minuten naast de frieten in de oven. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel. Snijd de vruchtvleespartjes los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kan halen. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Giet de komkommer af en houd de blokjes en schijfjes apart. Voeg de sinaasappel, de taugé, de komkommerblokjes en sperziebonen toe aan de saladekom en meng met de dressing.

Serveren
6

Snijd het briochebroodje open en besmeer iedere helft met de ponzumayo. Beleg met de kip, een paar zoetzure komkommerplakjes en wat babypinazie. Meng de overige babyspinazie door de sinaasappelsalade. Verdeel de broodjes over de borden. Serveer met de frieten, de limoenmayonaise en de sinaasappelsalade.