Ponzu is de Japanse benaming voor een saus gemaakt door mirin (Japanse rijstwijn) samen met rijstazijn en zeewier te laten sudderen op een laag vuur.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
200 g
Potatoes
½ piece
[Persian] cucumber
50 g
Green beans
¼ piece
Lime
1 piece
Brioche bun
(Contains Milk, Soy, Wheat)
½ piece
Easy peel orange
25 g
Beansprouts
35 g
Baby spinach
10 g
Ponzu
(Contains Soy, Sulphites, Wheat)
1 piece
Chicken thigh fillet
20 g
Ginger stir-fry sauce
(Contains Wheat, Sesame, Soy)
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
1 tablespoon
White wine vinegar
½ tablespoon
Extra virgin olive oil
½ tablespoon
Olive oil
1 teaspoon
Sugar
2 tablespoon
[Plant-based] mayonnaise
½ tablespoon
Sunflower oil
to taste
Salt and pepper
Verwarm de oven voor op 200 graden. Was of schil de aardappelen en snijd frieten van 1 cm dik. Meng in een kom met de olijfolie, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven.
Meng in een kom de kippendijfilet met de woksaus met gember. Snijd een deel van de komkommer in plakjes voor op de burger. Snijd de overige komkommer in blokjes. Voeg de komkommerplakjes en -blokjes toe aan een kom en meng met de wittewijnazijn en de helft van de suiker.
Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd in 3 gelijke stukken. Schenk een bodempje water in een pan met deksel. Voeg de sperziebonen toe, breng afgedekt aan de kook en laat 6 - 8 minuten zachtjes koken. Pers de limoen uit boven een kleine kom. Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de overige suiker en 1/2 tl limoensap per persoon. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de kippendij 6 - 8 minuten. Voeg de sojasaus toe en bak nog 1 minuut. Houd op laag vuur warm tot serveren. Meng in een kleine kom de helft van de mayonaise met 1/2 el limoensap per persoon. Meng in een tweede kleine kom de overige mayonaise met de ponzu.
Bak het briochebroodje 4 - 6 minuten naast de frieten in de oven. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappel. Snijd de vruchtvleespartjes los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kan halen. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Giet de komkommer af en houd de blokjes en schijfjes apart. Voeg de sinaasappel, de taugé, de komkommerblokjes en sperziebonen toe aan de saladekom en meng met de dressing.
Snijd het briochebroodje open en besmeer iedere helft met de ponzumayo. Beleg met de kip, een paar zoetzure komkommerplakjes en wat babypinazie. Meng de overige babyspinazie door de sinaasappelsalade. Verdeel de broodjes over de borden. Serveer met de frieten, de limoenmayonaise en de sinaasappelsalade.