.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 cm
Verse gember
gram
Groentemix met wittekool
200 gram
Oosterse wokmix
200 gram
Mie noedels
(Bevat Tarwe)
10 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Tarwe)
5 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
⅓ zakje(s)
Gemalen komijnzaad
¼ zakje(s)
Gemalen korianderzaad
100 gram
Rundergehakt met köftekruiden
5 gram
Gezouten pinda's
1 stuk(s)
Paksoi
½ el
Zwarte balsamicoazijn
1 tl
Zonnebloemolie
1 tl
Suiker
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. • Pers de knoflook of snijd fijn en rasp de gember met een fijne rasp. • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok op hoog vuur en roerbak de groentemix in 10 – 12 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Het is niet nodig om gember te schillen voordat je hem raspt. Geen rasp in huis? Schil hem dan wel en snijd vervolgens fijn.
• Voeg de noedels toe aan de pan met kokend water. Kook, afgedekt, in 2 minuten beetgaar. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water. • Meng ondertussen in een kleine kom 10 ml sojasaus en 1 tl sesamolie per persoon, de zwarte balsamicoazijn, de gember, de suiker en de zonnebloemolie tot een dressing.
Tip: Dit gerecht is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 70 g noedels per persoon. De overige noedels kun je bijvoorbeeld aan een soep toevoegen. Laat ze dan 2 minuten meekoken.
• Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook, de gemalen komijn en de gemalen koriander 1 minuut op middelhoog vuur. • Voeg het rundergehakt toe, breng op smaak met peper en zout en bak het gehakt in 3 minuten los. • Voeg de noedels, de dressing en het gehakt toe aan de wok en schep door de groenten.
• Verdeel het gerecht over de borden en bestrooi met de gezouten pinda's.