.
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
1 piece
Garlic
1 cm
Fresh ginger
g
Vegetable mix with cabbage
200 g
Vegetable mix
200 g
Mie noodles
(Contains Wheat)
10 milliliters
Soy sauce
(Contains Soy, Wheat)
5 milliliters
Sesame oil
(Contains Sesame)
⅓ sachet(s)
Ground cumin
¼ sachet(s)
Ground coriander
100 g
Beef mince with kofta seasoning
5 g
Salted peanuts
1 piece
Pak choi
½ tablespoon
Balsamic vinegar
1 teaspoon
Sunflower oil
1 teaspoon
Sugar
1 tablespoon
Olive oil
to taste
Salt and pepper
• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. • Pers de knoflook of snijd fijn en rasp de gember met een fijne rasp. • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok op hoog vuur en roerbak de groentemix in 10 – 12 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Het is niet nodig om gember te schillen voordat je hem raspt. Geen rasp in huis? Schil hem dan wel en snijd vervolgens fijn.
• Voeg de noedels toe aan de pan met kokend water. Kook, afgedekt, in 2 minuten beetgaar. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water. • Meng ondertussen in een kleine kom 10 ml sojasaus en 1 tl sesamolie per persoon, de zwarte balsamicoazijn, de gember, de suiker en de zonnebloemolie tot een dressing.
Tip: Dit gerecht is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 70 g noedels per persoon. De overige noedels kun je bijvoorbeeld aan een soep toevoegen. Laat ze dan 2 minuten meekoken.
• Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook, de gemalen komijn en de gemalen koriander 1 minuut op middelhoog vuur. • Voeg het rundergehakt toe, breng op smaak met peper en zout en bak het gehakt in 3 minuten los. • Voeg de noedels, de dressing en het gehakt toe aan de wok en schep door de groenten.
• Verdeel het gerecht over de borden en bestrooi met de gezouten pinda's.