Aziatische noedels met gekruid gehakt
Aziatische noedels met gekruid gehakt

Aziatische noedels met gekruid gehakt

met wokgroenten en gezouten pinda's

.

Tags:
Eat Me First
Allergens:
Wheat
Soy
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time20 minutes
Cooking Time20 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

1 piece

Garlic

1 cm

Fresh ginger

g

Vegetable mix with cabbage

200 g

Vegetable mix

200 g

Mie noodles

(Contains Wheat)

10 milliliters

Soy sauce

(Contains Soy, Wheat)

5 milliliters

Sesame oil

(Contains Sesame)

⅓ sachet(s)

Ground cumin

¼ sachet(s)

Ground coriander

100 g

Beef mince with kofta seasoning

5 g

Salted peanuts

1 piece

Pak choi

Not included in your delivery

½ tablespoon

Balsamic vinegar

1 teaspoon

Sunflower oil

1 teaspoon

Sugar

1 tablespoon

Olive oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories932 kcal
Energy (kJ)3897 kJ
Fat39 g
Saturated Fat10 g
Carbohydrate96 g
Sugar14 g
Dietary Fiber9.1 g
Protein45 g
Salt5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Wok
Grater
Pan with Lid
Colander
Small Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Groenten wokken
1

• Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. • Pers de knoflook of snijd fijn en rasp de gember met een fijne rasp. • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een wok op hoog vuur en roerbak de groentemix in 10 – 12 minuten beetgaar. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Het is niet nodig om gember te schillen voordat je hem raspt. Geen rasp in huis? Schil hem dan wel en snijd vervolgens fijn.

Dressing maken
2

• Voeg de noedels toe aan de pan met kokend water. Kook, afgedekt, in 2 minuten beetgaar. Giet af in een vergiet en spoel af met koud water. • Meng ondertussen in een kleine kom 10 ml sojasaus en 1 tl sesamolie per persoon, de zwarte balsamicoazijn, de gember, de suiker en de zonnebloemolie tot een dressing.

Tip: Dit gerecht is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 70 g noedels per persoon. De overige noedels kun je bijvoorbeeld aan een soep toevoegen. Laat ze dan 2 minuten meekoken.

Bakken en mengen
3

• Verhit de overige olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook, de gemalen komijn en de gemalen koriander 1 minuut op middelhoog vuur. • Voeg het rundergehakt toe, breng op smaak met peper en zout en bak het gehakt in 3 minuten los. • Voeg de noedels, de dressing en het gehakt toe aan de wok en schep door de groenten.

Serveren
4

• Verdeel het gerecht over de borden en bestrooi met de gezouten pinda's.