Bami goreng met vegetarische runderstukjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bami goreng met vegetarische runderstukjes

Bami goreng met vegetarische runderstukjes

met knapperige wokgroenten en gefrituurde sjalot

Wist je dat goreng gebakken betekent in het Indonesisch?

Labels:
Veggie
Allergenen :
Gluten
Eieren
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Knoflookteen

1.5 cm

Verse gember

¼ stuk(s)

Rode peper

100 gram

Noedels

(Bevat Gluten)

2 stuk(s)

Bosui

1 stuk(s)

Sjalot

100 gram

Wittekool en wortel

80 gram

Vegetarische runderstukjes

(Bevat Eieren, Gluten, Soja)

½ zakje(s)

Javaanse wokpasta

(Bevat Gluten, Sesamzaad, Soja)

½ zakje(s)

Vietnamese saus

(Bevat Gluten, Soja)

Zelf toevoegen

3.5 el

Zonnebloemolie

½ el

Ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3130 kJ
Energie (kcal)748 kcal
Vetten20 g
waarvan verzadigd2 g
Koolhydraten106 g
waarvan suikers18 g
Vezels11 g
Eiwitten33 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Wok of hapjespan
Keukenpapier
Schuimspaan
Kleine steelpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn. Snijd de rode peper fijn.

Groenten snijden
2

Kook de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pan met deksel en giet af. Snijd het witte gedeelte van de bosui in stukken van 2 cm. Snijd het groene gedeelte van de bosui in fijne ringen en bewaar hiervan een klein deel om later mee te garneren. Snijd de sjalot in zeer fijne, halve ringen.

Sjalot frituren
3

Verhit circa 3 el zonnebloemolie per persoon in een kleine steelpan. Zorg dat de hele bodem van de pan bedekt is met olie en laat goed heet worden. Kneed alle sjalot-ringen los van elkaar. Voeg de sjalot voorzichtig toe aan de olie en frituur 4 - 5 minuten of tot ze goudbruin kleuren. Schep ze uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Breng op smaak met zout en zet apart.

Smaakmakers bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook, gember en rode peper 1 minuut. Voeg de wortel, kool en de bosui toe aan de wok. Bak dit 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper.

Noedels toevoegen
5

Voeg de vegetarische runderstukjes en Javaanse wokpasta toe aan de wok of hapjespan en bak 3 minuten. Voeg dan de gekookte noedels samen met de Vietnamese saus en 1/2 el ketjap per persoon toe aan de pan. Verhit nog 1 - 2 minuten op hoog vuur en schep regelmatig om. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de bami goreng over de borden. Garneer met de overige bosui en de gefrituurde uitjes.