Wist je dat goreng gebakken betekent in het Indonesisch?
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
2 stuk(s)
Knoflookteen
1.5 cm
Verse gember
¼ stuk(s)
Rode peper
100 gram
Noedels
(Bevat Gluten)
2 stuk(s)
Bosui
1 stuk(s)
Sjalot
100 gram
Wittekool en wortel
80 gram
Vegetarische runderstukjes
(Bevat Eieren, Gluten, Soja)
½ zakje(s)
Javaanse wokpasta
(Bevat Gluten, Sesamzaad, Soja)
½ zakje(s)
Vietnamese saus
(Bevat Gluten, Soja)
3.5 el
Zonnebloemolie
½ el
Ketjap manis
naar smaak
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn. Snijd de rode peper fijn.
Kook de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pan met deksel en giet af. Snijd het witte gedeelte van de bosui in stukken van 2 cm. Snijd het groene gedeelte van de bosui in fijne ringen en bewaar hiervan een klein deel om later mee te garneren. Snijd de sjalot in zeer fijne, halve ringen.
Verhit circa 3 el zonnebloemolie per persoon in een kleine steelpan. Zorg dat de hele bodem van de pan bedekt is met olie en laat goed heet worden. Kneed alle sjalot-ringen los van elkaar. Voeg de sjalot voorzichtig toe aan de olie en frituur 4 - 5 minuten of tot ze goudbruin kleuren. Schep ze uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Breng op smaak met zout en zet apart.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook, gember en rode peper 1 minuut. Voeg de wortel, kool en de bosui toe aan de wok. Bak dit 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper.
Voeg de vegetarische runderstukjes en Javaanse wokpasta toe aan de wok of hapjespan en bak 3 minuten. Voeg dan de gekookte noedels samen met de Vietnamese saus en 1/2 el ketjap per persoon toe aan de pan. Verhit nog 1 - 2 minuten op hoog vuur en schep regelmatig om. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Verdeel de bami goreng over de borden. Garneer met de overige bosui en de gefrituurde uitjes.