Wist je dat goreng gebakken betekent in het Indonesisch?
The quantities provided above are averages only.
Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens
2 unit
Knoflookteen
1.5 cm
Verse gember
¼ unit
Rode peper
100 g
Noedels
(Contains Gluten)
2 unit
Bosui
1 unit
Sjalot
100 g
Wittekool en wortel
80 g
Vegetarische runderstukjes
(Contains Egg, Gluten, Soy)
½ sachet(s)
Javaanse wokpasta
(Contains Gluten, Sesame, Soy)
½ sachet(s)
Vietnamese saus
(Contains Gluten, Soy)
3.5 tablespoon
Zonnebloemolie
½ tablespoon
Ketjap manis
to taste
Peper en zout
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn. Snijd de rode peper fijn.
Kook de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pan met deksel en giet af. Snijd het witte gedeelte van de bosui in stukken van 2 cm. Snijd het groene gedeelte van de bosui in fijne ringen en bewaar hiervan een klein deel om later mee te garneren. Snijd de sjalot in zeer fijne, halve ringen.
Verhit circa 3 el zonnebloemolie per persoon in een kleine steelpan. Zorg dat de hele bodem van de pan bedekt is met olie en laat goed heet worden. Kneed alle sjalot-ringen los van elkaar. Voeg de sjalot voorzichtig toe aan de olie en frituur 4 - 5 minuten of tot ze goudbruin kleuren. Schep ze uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Breng op smaak met zout en zet apart.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook, gember en rode peper 1 minuut. Voeg de wortel, kool en de bosui toe aan de wok. Bak dit 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper.
Voeg de vegetarische runderstukjes en Javaanse wokpasta toe aan de wok of hapjespan en bak 3 minuten. Voeg dan de gekookte noedels samen met de Vietnamese saus en 1/2 el ketjap per persoon toe aan de pan. Verhit nog 1 - 2 minuten op hoog vuur en schep regelmatig om. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Verdeel de bami goreng over de borden. Garneer met de overige bosui en de gefrituurde uitjes.