Bami goreng met vegetarische runderstukjes
Bami goreng met vegetarische runderstukjes

Bami goreng met vegetarische runderstukjes

met knapperige wokgroenten en gefrituurde sjalot

Wist je dat goreng gebakken betekent in het Indonesisch?

Allergens:
Gluten
Egg
Soy
Sesame

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

2 unit

Knoflookteen

1.5 cm

Verse gember

¼ unit

Rode peper

100 g

Noedels

(Contains Gluten)

2 unit

Bosui

1 unit

Sjalot

100 g

Wittekool en wortel

80 g

Vegetarische runderstukjes

(Contains Egg, Gluten, Soy)

½ sachet(s)

Javaanse wokpasta

(Contains Gluten, Sesame, Soy)

½ sachet(s)

Vietnamese saus

(Contains Gluten, Soy)

Not included in your delivery

3.5 tablespoon

Zonnebloemolie

½ tablespoon

Ketjap manis

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3130 kJ
Calories748 kcal
Fat20 g
Saturated Fat2 g
Carbohydrate106 g
Sugar18 g
Dietary Fiber11 g
Protein33 g
Salt4 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Grater
Wok or sautépan
Paper Towel
Slotted Spoon
Small sauce pan

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn. Snijd de rode peper fijn.

Groenten snijden
2

Kook de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pan met deksel en giet af. Snijd het witte gedeelte van de bosui in stukken van 2 cm. Snijd het groene gedeelte van de bosui in fijne ringen en bewaar hiervan een klein deel om later mee te garneren. Snijd de sjalot in zeer fijne, halve ringen.

Sjalot frituren
3

Verhit circa 3 el zonnebloemolie per persoon in een kleine steelpan. Zorg dat de hele bodem van de pan bedekt is met olie en laat goed heet worden. Kneed alle sjalot-ringen los van elkaar. Voeg de sjalot voorzichtig toe aan de olie en frituur 4 - 5 minuten of tot ze goudbruin kleuren. Schep ze uit de pan met een schuimspaan en laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Breng op smaak met zout en zet apart.

Smaakmakers bakken
4

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook, gember en rode peper 1 minuut. Voeg de wortel, kool en de bosui toe aan de wok. Bak dit 3 - 4 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper.

Noedels toevoegen
5

Voeg de vegetarische runderstukjes en Javaanse wokpasta toe aan de wok of hapjespan en bak 3 minuten. Voeg dan de gekookte noedels samen met de Vietnamese saus en 1/2 el ketjap per persoon toe aan de pan. Verhit nog 1 - 2 minuten op hoog vuur en schep regelmatig om. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de bami goreng over de borden. Garneer met de overige bosui en de gefrituurde uitjes.