Bánh mì met gehaktballetjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bánh mì met gehaktballetjes

Bánh mì met gehaktballetjes

Met zoetzure groenten en pittige mayonaise

In Vietnam weten ze wel raad met stokbrood! Een broodje bánh mì is het ultieme streetfood - snel, makkelijk en overheerlijk. Van de gemarineerde groenten tot het gekruide vlees, met dit smakelijke broodje haal jij de Vietnamese keuken in huis.

Labels:
Kook mij eerst
Allergenen :
Vis
Gluten
Eieren
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd30 minuten
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

Rode peper

½ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Little gem

15 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

50 gram

Rodekool en wortel

(Kan bevatten Selderij)

3 stuk(s)

Gekruide rundergehaktballetjes

1 stuk(s)

Baguette

(Bevat Gluten)

15 gram

Mayonaise

(Bevat Eieren, Mosterd)

Zelf toevoegen

¾ el

Witte balsamicoazijn

¾ el

Olijfolie

2 tl

Suiker

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3912 kJ
Energie (kcal)935 kcal
Vetten44 g
waarvan verzadigd10.5 g
Koolhydraten89 g
waarvan suikers17 g
Vezels7 g
Eiwitten41 g
Zout5.5 g

Benodigdheden

Snijplank
Fruitmesje
Kleine kom
Saladekom
Koekenpan
Oven

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de sjalot en rasp de gember fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de limoen uit. Snijd de little gem fijn.

Dressing en salade maken
2

Meng in een kleine kom de vissaus, 3/4 el limoensap per persoon, de gember, witte balsamicoazijn, olijfolie en de suiker tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Roer vervolgens de sjalot door de dressing. Meng de groentemix in een saladekom met 11/2 el van de dressing per persoon. Schep goed om en laat intrekken.

Bakken
3

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan met deksel en bak de gehaktballetjes in 3 – 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 8 – 10 minuten, of tot ze gaar zijn.

Bakken en mengen
4

Bak ondertussen de baguette 7 – 9 minuten in de oven. Voeg de little gem toe aan de saladekom met groenten en meng de rest van de dressing hier ook doorheen.

Broodjes beleggen
5

Meng de rode peper en de mayonaise in een kleine kom en snijd de gehaktballetjes doormidden. Snijd de baguette open en besmeer met de pittige mayonaise. Verdeel er een deel van de salade over en beleg met de gehalveerde gehaktballetjes.

Serveren
6

Serveer de bánh mì met de overige salade.