Bánh mì met gehaktballetjes
Bánh mì met gehaktballetjes

Bánh mì met gehaktballetjes

Met zoetzure groenten en pittige mayonaise

In Vietnam weten ze wel raad met stokbrood! Een broodje bánh mì is het ultieme streetfood - snel, makkelijk en overheerlijk. Van de gemarineerde groenten tot het gekruide vlees, met dit smakelijke broodje haal jij de Vietnamese keuken in huis.

Allergens:
Fish
Gluten
Egg
Mustard

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time30 minutes
Cooking Time
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

½ unit

Sjalot

1 cm

Verse gember

½ unit

Rode peper

½ unit

Limoen

1 unit

Little gem

15 milliliters

Vissaus

(Contains Fish)

50 g

Rodekool en wortel

(May be present Celery)

3 unit

Gekruide rundergehaktballetjes

1 unit

Baguette

(Contains Gluten)

15 g

Mayonaise

(Contains Egg, Mustard)

Not included in your delivery

¾ tablespoon

Witte balsamicoazijn

¾ tablespoon

Olijfolie

2 teaspoon

Suiker

½ tablespoon

Zonnebloemolie

to taste

Peper en zout

Nutrition Values

Energy (kJ)3912 kJ
Calories935 kcal
Fat44 g
Saturated Fat10.5 g
Carbohydrate89 g
Sugar17 g
Dietary Fiber7 g
Protein41 g
Salt5.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Cutting Board
Paring Knife
Small Bowl
Salad Bowl
Tall-Sided Pan
Stove

Cooking Steps

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snipper de sjalot en rasp de gember fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Pers de limoen uit. Snijd de little gem fijn.

Dressing en salade maken
2

Meng in een kleine kom de vissaus, 3/4 el limoensap per persoon, de gember, witte balsamicoazijn, olijfolie en de suiker tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Roer vervolgens de sjalot door de dressing. Meng de groentemix in een saladekom met 11/2 el van de dressing per persoon. Schep goed om en laat intrekken.

Bakken
3

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan met deksel en bak de gehaktballetjes in 3 – 4 minuten rondom bruin op middelhoog vuur. Draai het vuur laag, dek de pan af en bak nog 8 – 10 minuten, of tot ze gaar zijn.

Bakken en mengen
4

Bak ondertussen de baguette 7 – 9 minuten in de oven. Voeg de little gem toe aan de saladekom met groenten en meng de rest van de dressing hier ook doorheen.

Broodjes beleggen
5

Meng de rode peper en de mayonaise in een kleine kom en snijd de gehaktballetjes doormidden. Snijd de baguette open en besmeer met de pittige mayonaise. Verdeel er een deel van de salade over en beleg met de gehalveerde gehaktballetjes.

Serveren
6

Serveer de bánh mì met de overige salade.