Sticky buikspek op witte demi-baguette met pittige frietjes
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Sticky buikspek op witte demi-baguette met pittige frietjes

Sticky buikspek op witte demi-baguette met pittige frietjes

geïnspireerd op bánh mì, met sojabonensalade en sambalmayonaise

De blaadjes van de radijsjes kun je ook eten en zijn zelfs supergezond - spoel goed af, snijd fijn en gebruik als extra garnering.

Allergenen :
Rogge
Tarwe
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd40 minuten
oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

120 gram

Sticky buikspek

(Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Soja, Tarwe, Selderij)

1 stuk(s)

Witte demi-baguette

(Bevat Rogge, Tarwe Kan bevatten Gluten, Melk (inclusief lactose), Noten, Sesamzaad)

15 gram

Hoisinsaus

(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

½ bosje(s)

Radijs

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat Tarwe, Sesamzaad, Soja)

25 gram

Sojabonen

(Bevat Soja)

50 gram

Rodekool, wittekool en wortel

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

5 gram

Gemberpuree

1 stuk(s)

Little gem

200 gram

Aardappelen

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

½ el

[Zoutarme] sojasaus

1.5 el

Wittewijnazijn

1 tl

Sambal

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)10737 kJ
Energie (kcal)2566 kcal
Vetten75.1 g
waarvan verzadigd17.8 g
Koolhydraten127.6 g
waarvan suikers24.2 g
Vezels16.6 g
Eiwitten40.9 g
Zout5.7 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Kleine kom
Grote saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Schil of was de aardappelen en snijd in frieten van 1 cm. Voeg toe aan een kom en besprenkel met de zonnebloemolie. Breng de frieten op smaak met peper en zout en schep goed om. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren. Schep halverwege om. Bak de baguette de laatste 5 - 6 minunten mee met de frieten.

Radijsjes bereiden
2

Verwijder het radijsblad en snijd de radijs in dunne plakken. Meng in een kom de helft van de wittewijnazijn en de helft van de honing. Voeg de radijsjes toe en breng op smaak met zout. Schep goed om. Bewaar apart tot serveren en schep af en toe om.

Sticky buikspek bakken
3

Haal het buikspek uit de verpakking en voeg de marinade toe aan een kleine kom. Snijd het buikspek in plakken van 1/2 cm. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak het buikspek 12 minuten. Voeg de marinade en hoisinsaus toe en roer goed door, laat 2 minuten zachtjes koken.

Salade maken
4

Snijd de little gem grof. Meng in een grote saladekom de gemberpuree met de sesamolie, sojasaus, de overige wittewijnazijn en de overige honing. Voeg de little gem, rodekool, wittekool en wortel, sojabonen en de helft van de radijsjes toe. Breng op smaak met peper en zout en schep goed om.

Toppings maken
5

Meng in een kleine kom de mayonaise met de sambal. Hak de koriander grof (zie Tip).

Tip: Je kunt de koriander ook apart serveren, zodat iedereen zelf naar smaak kan garneren.

Serveren
6

Bestrooi de frieten met de Koreaanse kruidenmix. Snijd de baguette open en besmeer met de sambalmayo. Beleg met de sticky buikspek en de overige radijsjes. Garneer met de koriander. Serveer de baguette met de friet en salade ernaast.