Bao buns met garnalen in hoisinsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Bao buns met garnalen in hoisinsaus

Bao buns met garnalen in hoisinsaus

met zoetzure groenten en frisse sla

Hoisinsaus is een typische dikke, bruine, zoete Aziatische saus. Je kunt het gebruiken om te marineren, glaceren en als dipsaus!

Labels:
Familie
Allergenen :
Tarwe
Schaaldieren
Mosterd
Eieren
Sesamzaad
Soja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd35 minuten
oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

4 stuk(s)

Bao-broodje

(Bevat Tarwe)

120 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Rodekool, wittekool en wortel

1 stuk(s)

Little gem

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

½ zakje(s)

Zwart sesamzaad

(Bevat Sesamzaad)

25 gram

Hoisinsaus

(Bevat Soja, Tarwe, Sesamzaad)

2.5 gram

Verse koriander

15 ml

Honing-gemberdressing

(Bevat Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Bloem

2 tl

Suiker

3 el

Wittewijnazijn

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1061 kcal
Energie (kJ)4441 kJ
Vetten54.7 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten111.3 g
waarvan suikers32.2 g
Vezels8.8 g
Eiwitten30.9 g
Zout3.5 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Kom
Saladekom
Koekenpan

Instructies

Groenten inleggen
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Voeg aan een pan met deksel per persoon: 100 ml water, 3 el wittewijnazijn, 2 tl suiker en een snuf zout toe. Breng aan de kook. Voeg de wortel-koolmix toe en laat het geheel 4 - 6 minuten sudderen. Laat daarna uitlekken in een vergiet en zet de ingelegde groenten in de koelkast zodat deze kunnen afkoelen.

Dressing maken
2

Meng in een saladekom de honing-gemberdressing met de helft van de mayonaise en zet apart. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de garnalen met 1 el bloem per persoon, peper en zout.

Garnalen bakken
3

Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en garnalen in 2 - 3 minuten rondom gaar. Voeg vervolgens de hoisinsaus toe en bak 1 minuut verder, tot alle garnalen bedekt zijn met hoisin.

Broodjes bakken
4

Bak de bao buns in 4 - 5 minuten af in de oven. Snijd de koriander grof.

Salade maken
5

Scheur 3 blaadjes per persoon van de little gem en houd apart. Snijd de overige little gem grof. Meng de little gem door de honing-gembermayonaise in de saladekom.

Serveren
6

Snijd de bao buns open en besmeer de binnenkant met de overige mayonaise. Houd het broodje in je hand en leg er een little-gemblaadje in, zodat het een kommetje vormt voor de garnalen. Verdeel de garnalen en de ingelegde groenten over de broodjes. Garneer met de koriander en het zwarte sesamzaad. Serveer met de salade. Verdeel de overige ingelegde groenten en het sesamzaad over de salade.