Bao buns met garnalen in hoisinsaus
Bao buns met garnalen in hoisinsaus

Bao buns met garnalen in hoisinsaus

met zoetzure groenten en frisse sla

Hoisinsaus is een typische dikke, bruine, zoete Aziatische saus. Je kunt het gebruiken om te marineren, glaceren en als dipsaus!

Tags:
Family
Allergens:
Wheat
Crustaceans
Mustard
Egg
Sesame
Soy

The quantities provided above are averages only.

Always refer to the product label for the most accurate information about ingredients and allergens

Total Time35 minutes
Cooking Time35 minutes
DifficultyMedium

Ingredients

Serving amount

4 piece

Bao buns

(Contains Wheat)

120 g

Shrimp

(Contains Crustaceans)

1 piece

Garlic

100 g

Rainbow slaw mix

1 piece

Little gem

50 g

Mayonnaise

(Contains Mustard, Egg)

½ sachet(s)

Black sesame seeds

(Contains Sesame)

25 g

Hoisin sauce

(Contains Soy, Wheat, Sesame)

2.5 g

Fresh coriander

15 milliliters

Honey-ginger dressing

(Contains Mustard)

Not included in your delivery

1 tablespoon

Flour

2 teaspoon

Sugar

3 tablespoon

White wine vinegar

1 tablespoon

Sunflower oil

to taste

Salt and pepper

Nutrition Values

Calories1061 kcal
Energy (kJ)4441 kJ
Fat54.7 g
Saturated Fat6 g
Carbohydrate111.3 g
Sugar32.2 g
Dietary Fiber8.8 g
Protein30.9 g
Salt3.5 g
Due to the different suppliers we purchase our products from, nutritional facts per meal can vary from the website to what is received in the delivered box, depending on your region.

Utensils

Pan with Lid
Colander
Bowl
Salad Bowl
Tall-Sided Pan

Cooking Steps

Groenten inleggen
1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Voeg aan een pan met deksel per persoon: 100 ml water, 3 el wittewijnazijn, 2 tl suiker en een snuf zout toe. Breng aan de kook. Voeg de wortel-koolmix toe en laat het geheel 4 - 6 minuten sudderen. Laat daarna uitlekken in een vergiet en zet de ingelegde groenten in de koelkast zodat deze kunnen afkoelen.

Dressing maken
2

Meng in een saladekom de honing-gemberdressing met de helft van de mayonaise en zet apart. Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kom de garnalen met 1 el bloem per persoon, peper en zout.

Garnalen bakken
3

Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en garnalen in 2 - 3 minuten rondom gaar. Voeg vervolgens de hoisinsaus toe en bak 1 minuut verder, tot alle garnalen bedekt zijn met hoisin.

Broodjes bakken
4

Bak de bao buns in 4 - 5 minuten af in de oven. Snijd de koriander grof.

Salade maken
5

Scheur 3 blaadjes per persoon van de little gem en houd apart. Snijd de overige little gem grof. Meng de little gem door de honing-gembermayonaise in de saladekom.

Serveren
6

Snijd de bao buns open en besmeer de binnenkant met de overige mayonaise. Houd het broodje in je hand en leg er een little-gemblaadje in, zodat het een kommetje vormt voor de garnalen. Verdeel de garnalen en de ingelegde groenten over de broodjes. Garneer met de koriander en het zwarte sesamzaad. Serveer met de salade. Verdeel de overige ingelegde groenten en het sesamzaad over de salade.