BBQ met zalmpakketje, kipsaté, worst en Duitse biefstuk
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

BBQ met zalmpakketje, kipsaté, worst en Duitse biefstuk

met stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter, maiskolf en pofaardappel

Allergenen :
Mosterd
Eieren
Pinda's
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd
oventijd
NiveauGemiddeld

Ingredienten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Pofaardappel

50 gram

Kruidenroomkaas

2 stuk(s)

Maiskolf

125 gram

Roomboter

2 stuk(s)

Witte demi-baguette

10 gram

Verse bladpeterselie en bieslook

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

100 gram

Wittekool en wortel

90 ml

Kokosmelk

2 bakje(s)

Pindakaas

(Bevat Pinda's Kan bevatten Noten)

20 ml

Ketjap manis

(Bevat Soja, Tarwe)

2 stuk(s)

Varkensboerenworst

2 stuk(s)

Kipsatéblokjes

stuk(s)

Spies

2 stuk(s)

Zalmfilet

25 ml

Basilicumcrème

2 stuk(s)

Duitse biefstuk

Zelf toevoegen

2 tl

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)8222 kJ
Energie (kcal)1965 kcal
Vetten144.1 g
waarvan verzadigd59.7 g
Koolhydraten88.9 g
waarvan suikers23.9 g
Vezels10 g
Eiwitten69.7 g
Zout4.8 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Steelpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

1
  • Was de aardappel en laat de schil zitten.
  • Scheur per persoon een vel aluminium van 30 bij 30 cm en leg er een pofaardappel op.
  • Besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Vouw het folie dicht, pof de aardappelen in 35 - 40 minuten op de BBQ en keer regelmatig (zie Tip).
  • Vouw het folie open en snijd de bovenkant van de pofaardappel in. Doe er een eetlepel kruidenkaas op.

Tip: Tip 1: Je kunt met een vork in de aardappel prikken om te testen of hij gaar is. Gaat dit gemakkelijk? Dan is de gepofte aardappel klaar. Tip 2: Is de schil van de aardappel zwart geworden? Dat geeft niet! De schil verbrandt snel en hoef je niet op te eten.

2
  • Leg de maiskolf op een stuk aluminiumfolie van 30 x 30 cm per persoon (zie Tip).
  • Verdeel 1 el roomboter per persoon in klontjes over de maiskolf en breng op smaak met peper en zout.
  • Vouw het aluminiumfolie dicht zodat er geen lucht bij kan komen.
  • Bak de maiskolven 15 - 20 minuten op de BBQ, keer regelmatig. Let op: maak voorzichtig open want er komt hete stoom uit!

Tip: Zitten er nog bladeren en draden rond de maiskolf? Haal deze er dan eerst af.

3
  • Voeg de pindakaas toe aan een steelpan met de kokosmelk en de ketjap. Breng al roerend op laag vuur aan de kook. Laat 15 - 20 minuten zachtjes inkoken tot de gewenste dikte.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak de demi-baguette 5 - 6 minuten in de oven.
  • Snijd de bieslook en bladpeterselie fijn. Meng in een kleine kom de helft van de verse kruiden met 150 g roomboter, peper en zout (zie Tip).
  • Snijd de demi-baguette in reepjes en serveer met de zelfgemaakte kruidenboter.
  • Meng in een saladekom per persoon: 1 tl mosterd, 1 el mayonaise en 1 tl wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout. Meng de dressing met de kool-peenmix.

Tip: Houd wat van de bladpeterselie apart om de maiskolf mee te garneren.

4
  • Rijg de kip aan de spies. Bak de kipsaté 15- 20 minuten op de BBQ en keer regelmatig om. De kipsaté is gaar als het vlees van binnen niet meer roze is. Serveer met de zelfgemaakte pinda-saus.
  • Leg de worsten op de BBQ, bak 10 -12 minuten en keer regelmatig om. Het vlees is gaar als de worst van binnen niet meer roze is.
  • Leg het stukje zalm op een stuk aluminiumfolie, smeer in met de basilicumcrème, peper en zout. Vouw het aluminiumfolie dicht zodat er geen lucht bij kan komen. Bak het zalmpakketje 8 - 9 minuten op de BBQ.
  • Bak de Duitse biefstuk 1 minuut per kant in het midden van de BBQ en laat daarna 3 minuten rusten aan de zijkant van de BBQ. De Duitse biefstuk hoeft niet helemaal doorbakken te zijn. Serveer met de smokey tomatenketchup.