Teriyakisaus komt van de gelijknamige Japanse kooktechniek waarbij vlees of vis een glimmend (teri) glazuurlaagje krijgt en op een hete plaat wordt gegrild (yaki).
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen
100 gram
Biefstukreepjes
15 gram
Teriyakisaus
(Bevat Soja, Tarwe)
50 gram
Volkoren noedels
(Bevat Tarwe)
½ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat Soja, Tarwe)
½ stuk(s)
[Mini-]komkommer
200 gram
Groentemix met wittekool
10 gram
Mix van verse gember, knoflook en rode peper
1 tl
Suiker
1 el
Zonnebloemolie
1.25 el
Wittewijnazijn
naar smaak
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp. Maak in een kom een marinade van de teriyakisaus, knoflook, gember, 1/4 el wittewijnazijn per persoon, peper en zout. Voeg de biefstukreepjes toe, roer door en zet apart.
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels. Snijd de prei in dunne halve ringen. Snijd de wortel in de lengte in kwarten en daarna in dunne blokjes. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de prei en wortel toe en bak 6 - 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Wacht tot de pan goed heet is en bak de biefstukreepjes met de teriyaki-marinade in 1 minuut rondom bruin (zie Tip). De biefstukreepjes mogen nog rosé zijn vanbinnen.
Tip: Bak de biefstukreepjes eventueel langer of korter, afhankelijk van hoe je je biefstuk het liefst eet.
Verdeel de noedels met de groenten over de borden en leg de biefstukreepjes erop. Serveer de zoetzure komkommer ernaast.
Weetje: Wist je dat biefstuk naast ijzer veel kalium bevat? Kalium heeft een gunstig effect op je bloeddruk. Je vindt het ook in bananen, aardappelen, volkoren granen, peulvruchten, noten, alle groenten, zalm en melk.