Biefstukreepjes in zoet-pittige chilisaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Biefstukreepjes in zoet-pittige chilisaus

Biefstukreepjes in zoet-pittige chilisaus

met noedels, wokgroente en pinda's

Dit gerecht staat supersnel op tafel doordat wij zowel de groentemix als de gember, knoflook en rode peper alvast voor je hebben gesneden!

Allergenen :
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen

Bereidingstijd15 minuten
oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingredienten

Hoeveelheden

100 gram

Biefstukreepjes

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

gram

Groentemix met wittekool

200 gram

Oosterse wokmix

½ zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

10 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

¼ stuk(s)

Limoen

10 gram

Gezouten pinda's

100 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)772 kcal
Energie (kJ)3230 kJ
Vetten22 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten100 g
waarvan suikers17 g
Vezels8.8 g
Eiwitten41 g
Zout4 g

Benodigdheden

Wok
Pan met deksel

Instructies

Biefstukreepjes wokken
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de noedels.Verhit 1/2 el zonnebloemolie in een wok op hoog vuur. Snijd de biefstukreepjes, indien nodig, in even grote stukjes zodat ze gelijktijdig garen. Wacht tot de olie in de wok goed heet is. Bak de biefstukreepjes 2 - 3 minuten op hoog vuur en haal ze uit de pan.

Groente wokken
2

Verhit opnieuw 1/2 el zonnebloemolie in dezelfde wok op hoog vuur. Voeg de gember, knoflook, rode peper en de oosterse groentemix toe. Roerbak 3 minuten.Voeg dan de zoet-pittige chilisaus, zoete Aziatische saus en sojasaus toe. Meng en verhit de saus 2 minuten. Snijd ondertussen de limoen in kwartjes en hak de pinda's grof.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat de sojasaus dan tijdens de bereiding achterwege en voeg het na serveren eventueel naar smaak toe.

Noedels koken
3

Voeg ondertussen de noedels toe aan de pan met kokend water. Kook afgedekt in 3 minuten beetgaar. Haal tijdens het koken de noedels met twee vorken uit elkaar. Giet af en laat zonder deksel uitstomen. Voeg de biefstukreepjes samen met de noedels toe aan de wok en roer ze gedurende 1 minuut door de groenten.

Serveren
4

Verdeel de noedels met groenten en biefstukpuntjes over de borden. Knijp een partje limoen uit boven elk bord. Garneer met de pinda's.

Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.